U Sarajevu

Više desetina građana na mitingu podrške generalu Dudakoviću

Ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo izjavio je novinarima da bivši borci Armije RBiH i na ovaj način i institucionalno nastoje pomoći odvjetničkim timovima.
Vijesti / Politika | 04. 05. 2018. u 15:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na polusatnom mitingu podrške generalu Atifu Dudakoviću, koji je danas u Sarajevu organiziran na inicijativu bivšeg borca Armije RBiH Samira Petrovića, okupilo se više desetina građana kako bi izrazili nezadovoljstvo nedavnim uhićenjem Dudakovića.

Petrović je poručio da današnji miting ima povijesni značaj, te da je Dudaković heroj i da Sarajevo nikada neće pristati na krivotvorenje povijesnih  činjenica.

Istaknuo je da je na današnji dan 1992. usvojena zastava Armije RBiH sa zlatnim ljiljanima, a koji simboliziraju slobodu i pod kojom u bosanske gazije obranile neovisnost i integritet BiH.

Ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo izjavio je novinarima da bivši borci Armije RBiH i na ovaj način i institucionalno nastoje pomoći odvjetničkim timovima.

''Želimo da kažemo da su pravedna armija, policija i pravedni generali omogućili da danas ovaj narod i turisti budu u slobodnoj i neovisnoj Bosni i Hercegovini'', rekao je Fišo.

Pripadnici SIPA-e uhapsili su 27. travnja u Bihaću bivšeg komandanta Armije Republike Bosne i Hercegovine Atifa Dudakovića zbog sumnje u počinjenje ratnih zločina.

On i 12 pripadnika tog korpusa brane se sa slobode, iako je Tužiteljstvo BiH predlagalo pritvor zbog mogućeg ometanja istrage boravkom na slobodi.

Sud BiH je prošli tjedan odbio taj prijedlog nakon čega su Dudaković i ostali pušteni iz pritvora uz mjere zabrane.

Kopirati
Drag cursor here to close