Skup

Od podrške Dudakoviću više štete nego koristi

Asim Crnalić, odvjetnik Atifa Dudakovića, umirovljenog generala Armije RBiH i legendarnog zapovjednika Petog korpusa, apelirao je da nema razloga za organiziranje sutrašnjeg skupa podrške u Sarajevu
Vijesti / Politika | 03. 05. 2018. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skup podrške bivšem zapovjedniku Petog korpusa Armije RBiH Atifu Dudakoviću i 12-orici nekadašnjih pripadnika tog korpusa, koje Tužiteljstvo BiH sumnjiči za ratni zločin, bit će upriličen u Sarajevu (Trg Baščaršije) u petak, 4. svibnja, s početkom u 14.15 sati. 

Najavio je to danas na pres-konferenciji u Sarajevu organizator skupa podrške, bivši pripadnik Armije RBiH i dobitnik najvišeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ Samir Petrović, istaknuvši da se veliki broj njegovih suboraca, sugrađana i prijatelja interesirao kada će u glavnom gradu BiH biti održan takav skup. 

Kazao je kako organiziranje skupa podrške generalu Dudakoviću i njegovim suborcima pokazuje da Sarajevo ne pristaje na izjednačavanje krivice i krivotvorenje povijesnih činjenica, pozivajući sve one kojima je stalo do istine o agresiji na Bosnu i Hercegovinu da to posvjedoče vlastitim prisustvom.

Asim Crnalić, odvjetnik Atifa Dudakovića, umirovljenog generala Armije RBiH i legendarnog zapovjednika Petog korpusa, apelirao je u izjavi za „Dnevni avaz“ da nema razloga za organiziranje sutrašnjeg skupa podrške u Sarajevu za „Dudakovića i ostale“, jer će taj skup, kako je pojasnio, donijeti više štete nego koristi.

Dudaković, koji je nakon uhićenja prošlog tjednapušten da se brani sa slobode, jer je odbijen prijedlog Tužiteljstva za pritvorom, pod mjerama je zabrane koje, u slučaju da budu prekršene, mogu osumnjičenima za ratne zločine u Krajini samo nanijeti štetu.

Skup podrške najavila su za sutra u Sarajevu pojedina udruženja, ali Crnalić napominje da za to nema nikakve potrebe.

''Nema razloga za bilo kakvim skupovima podrške, jer je Dudaković na slobodi. Takvi skupovi mogu nanijeti samo štetu. I to veliku. Raniji koji su bili, najavljeni su dok je on bio pritvoren i apeliram na organizatore da to ne rade. To Dudakoviću ne treba. Može se dogoditi da mu ugroze obranu sa slobode'', rekao je Crnalić.

Kopirati
Drag cursor here to close