Elektrokrajina u Banja Luci

Arhiva uništena u požaru: "Elektroprivreda" obavijestila sudove da obustave postupke

Vijesti / Flash | 12. 10. 2023. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog požara, koji se nedavno desio u Elektrokrajini u Banja Luci uništena je cjelokupna arhiva i dokumentacija predmeta banjalučke službe javne opskrbe Elektroprivrede RS za koje su u tijeku parnični postupci pred sudovima.

Ovo piše u dopisu Elektroprivrede Republike Srpske, odnosno Direkcije za javnu opskrbu električnom energijom kupaca ureda Banja Luka.

"Dana 9.10. prostorije MH "Elektroprivreda" RS, MP, a.d. Trebinje, Direkcije za javno snabdijevanje el. energijom kupaca - kancelarije Banjaluka, Odjeljenja za utuženje krajnjih kupaca, u ulici Petra I. Karađorđevića 95, zahvaćene su požarom, u kojem je uništena cjelokupna arhiva i dokumentacija predmeta, za koje su u toku parnični postupci pred gore navedenim sudovima" piše se u dopisu, koji je objavio BN.

"Molimo sve postupajuće sudove da, uzimajući u obzir nastale okolnosti, odobre prekid svih parničnih postupaka pokrenutih od strane Direkcije za snabdijevanje električnom energijom kupaca, kao tužioca, kao i da do daljnjeg obustave zakazivanje ročišta, određivanje novih rokova za postupanje i dostavljanje sudskih pismena do uspostavljanja procesa rada u novim prostorijama o čemu ćete blagovremeno biti obaviješteni" kaže se u dopisu.

Ovakvi dopisi stigli su u osnovne sudove u Banjaluci, Prijedoru, Gradiški, Kotor Varoši, Mrkonjić Gradu, Prnjavoru, Novom Gradu, Kozarskoj Dubici, kao i Okružnim sudovima u Banja Luci i Prijedoru

Glasnogovornik Elektrokrajine Predrag Klincov rekao je za BUKU da se radi o dopisu Elektroprivrede a ne Elektrokrajine jer su oni imali nekoliko iznajmljenih ureda u toj pomoćnoj zgradi čija je prva etaža izgorjela.

"Kao što je direktor Dragan Čavić već govorio, naša vitalna dokumentacija za poslovni proces nije izgorjela jer se nalazi u glavnoj zgradi koju nije zahvatio požar. U pomoćnoj zgradi čiju je etažu zahvatio požar , izgorjelo je 7-8 ureda Elektroprivrede u zakupu i 4 naša ureda" rekao je za BUKU Klincov.

Istraga o uzroku požara još uvijek traje.

Kopirati
Drag cursor here to close