Strujni udar

Mostar - Teško ozlijeđeni radnik Elektroprijenosa prebačen u Zagreb

"Prilikom redovnog održavanja dalekovoda došlo je do ozlijeđivanja našeg djelatnika. Zadobio je opekotine nakon čega je upućen u hitnu pomoć.''
Vijesti / Flash | 12. 09. 2023. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnik Elektroprijenosa, koji je teško ozlijeđen prilikom održavanja dalekovoda,  zbog teških ozlijeda nastalih uslijed strujnog udara prebačen je na liječenje u Hrvatsku, potvrđeno je za Bljesak.info iz ovog poduzeća.

"Prilikom redovnog održavanja dalekovoda došlo je do ozlijeđivanja našeg djelatnika. Zadobio je opekotine nakon čega je upućen u hitnu pomoć. Nakon pregleda u Jablanici, proslijeđen je u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, a jučer je prebačen na liječenje u Zagreb", potvrdili su iz Elektroprijenosa.

Teške ozlijede

Nesreća na radu se dogodila u četvrtak, 7. rujna, na relaciji Mostar-Jablanica, nakon čega je, kako nam je i potvrđeno ranije, radnik Elektroprijenosa prebačen u Sveučilišnu Kliničku Bolnicu Mostar.

''Muška osoba Z.R. (1971.) je hospitalizirana na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar. Zadobio je teške tjelesne ozljede, nastale uslijed strujnog udara, koje zahtijevaju dugotrajni oporavak. Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja'', potvrdili su ranije za Bljesak.info iz mostarske bolnice.

Istraga o nesreći

Na mjesto nesreće, kako nam je potvrđeno i iz ovog poduzeća te i iz Vlade Hercegovačko – neretvanske županije izašla je i Inspekcija o radu koja je napravila zapisnik te će provesti istragu kojom će biti utvrđene okolnosti ove nesreće.

''Sve je urađeno po proceduri. Na mjesto nesreće je izašla i Inspekcija o radu, policija i sve službe koje trebaju. Napravljeno je sve po našoj proceduri te će se utvrditi naknadno kako je došlo do nesreće. Radnik je osiguran i sve je urađeno po zakonu'', rekao je za Bljesak.info Ivica Vučić direktor Operativnog područja Mostar ovog poduzeća.

U Nezavisnom sindikatu uposlenika su kratko poručili kako su upoznati s cijelim slučajem te će se, u cilju zaštite svog kolege koji je i aktivan član Sindikata, oglasiti naknadno.

Kopirati
Drag cursor here to close