Vatra

Gori Elektrokrajina: Veliki požar u Banja Luci

Požar je najvjerojatnije izbio na prvom katu objekta "Elektrokrajine", rečeno je ranije iz ovog poduzeća.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 10. 2023. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučka hitna pomoć zbrinula je osam osoba koje su se nagutale dima uslijed požara koji je izbio u zgradi "Elektrokrajine", uz koju su smješteni i ostali poslovni objekti i hotel "Bosna", rečeno je Srni u Domu zdravlja Banja Luka.

Iz ove zdravstvene ustanove navode da su primili poziv jednog pacijenta da se nagutao dima, a izlaskom na lice mjesta ustanovljeno je da se još pet osoba žale na iste tegobe, dok su se naknadno javile još dvije osobe.

"Svi su zbrinuti i prevezeni u Službu hitne medicinske pomoći na dalju opservaciju", naveli su u banjalučkom Domu zdravlja.

Požar je najvjerojatnije izbio na prvom katu objekta "Elektrokrajine", rečeno je ranije iz ovog poduzeća.

Sumnja se da se požar proširio i na dio hotela "Bosna" u centru Banja Luke koji je nalazi uz zgradu "Elektrokrajine".

Dragan Čavić, direktor "Elektrokrajine", rekao je da u dijelu zgrade koja gori ''nema važnijih papira i dokumenata koje treba zaštititi, ali su to ipak njihovi prostori''.

Uzrok velikog požara u zgradi "Elektrokrajine" su, prema prvim, saznanjima koje su objavile Nezavisne novine, elektroinstalacije iz toaleta.

Direktorica banjalučkog hotela "Bosna" Biljana Dakić izjavila je Srni da je požar zahvatio nekoliko soba na prvom i drugom katu hotela.

Dakić je rekla da vatrogasci gase požar, a da će više informacija biti poznato nakon što bude ugašen. Gosti hotela su evakuirani.

 

Kopirati
Drag cursor here to close