Partizansko groblje

Antifašisti se u Mostaru prisjetili oružanog ustanka iz 1941.

Smatra da je bitno obilježavati sve važne obljetnice i javne osobe iz ne samo ove, nego iz cijele tisućljetne povijesti ovih prostora.
Vijesti / Flash | 04. 07. 2023. u 11:00 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar posjetilo je i položilo cvijeće na Partizansko spomen groblje u Mostaru u znak sjećanja na podizanje općenarodnog oružanog ustanka protiv okupatora i domaćih sluga.

Naime, na današnji dan, 4. srpnja 1941. godine održana je sjednica Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije na čelu s generalnim tajnikom KPJ Josipom Brozom Titom u Beogradu, u kući Vladislava Ribnikara, na kojoj je donesena odluka o podizanju općenarodnog oružanog ustanka protiv okupatora i domaćih sluga.

Odmah po donošenju te odluke podizani su ustanci u svim krajevima Jugoslavije.

Foto: Bljesak.info / Sead Đulić

''Ovim sjećanjem želimo podsjetiti da se imamo na što ugledati i krenuti u borbu protiv ‘povampirenog’ neofašizma u modernim oblicima koji evo guši Bosnu I Hercegovinu'', kazao je predsjednik UABNOR-a Sead Đulić.

Smatra da je bitno obilježavati sve važne obljetnice i javne osobe iz ne samo ove, nego iz cijele tisućljetne povijesti ovih prostora.

Osvrćući se na stanje i odnos vlasti prema Partizanskom groblju Đulić je kazao stanje na zapuštenom i zaraslom spomeniku najbolje opisuje vlast u našoj zemlji.

''Ovo je ogledalo i Kordića, Marića i Hercega, sad Nikšića, a prije Novalića te Bećirevića, Komšića i Cvijanović, ovo je slika države Bosne i Hercegovine. Kada se ono vrati u pristojno stanje i kada se naša kultura sjećanja prema kompletnoj našoj prošlosti, onoj koju volim i koju ne volimo, kada budemo imali poštovanja prema svemu što je iz nas, moći ćemo pričati i graditi bolju budućnost'', kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close