Traže sankcioniranje "nalogodavaca"

Antifašisti nakon zabrane marširanjem Mostarom: Ako nama nije sigurno, kako je sigurno djeci?

"Objašnjenje da je to iz sigurnosnih razloga zbog održavanja nogometne utakmice Zrinjski - Slavija ne prihvaćamo", priopćili su.
Vijesti / Flash | 09. 02. 2024. u 12:49 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ponovo je danas, kao i porethodnih godina, policija u Mostaru usmeno priopćila da ne dopušta mirnu komemorativnu šetnju antifašista do Partizanskog spomen groblja", priopćili su iz Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar.

Kako ističu, u Mostaru ništa novo.

Dvostruki aršini?

"Objašnjenje da je to iz sigurnosnih razloga zbog održavanja nogometne utakmice Zrinjski - Slavija ne prihvaćamo jer su u isto vrijeme kroz grad dopustili šetnju Mostarskih mažoretkinja, Glazbe i djece iz vrtića. Ako nama, odraslima, nije sigurno kako je sigurno djeci ili se, pak, radi o potpuno nečem drugom i dvojnim aršinima", istaknuli su iz Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar.

Podsjetimo, oni tradicionalno nizom manifestacija obilježavaju 14. februar - Dan oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Središnja manifestacija planirana je za subotu 10. veljače u okviru koje je predviđena i posjeta Partizanskom spomen groblju, polaganje cvijeća i odavanje počasti palim antifašistima Mostara.

Iz Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar podsjetili su kako i 20 mjeseci nakon devastacije Partizanskog spomen groblja istraga traje i nema rezultata.

Tko se stidi? 

"Na bazi kojih pokazatelja, ako se ne radi o političkoj odluci, ste zaključili da je odavanje pošte na groblju mogući sigurnosni problem. Kome u gradu treba da na ovaj način u svijet šalje još jednu negativnu sliku? Tko od Mostara dodatno pravi grad-slučaj? Kome smeta tisuću ili dvije tisuće turista koji dolaze u grad i žele položiti cvijeće na groblje? Tko se stidi onoga čime se ponosi cijeli civilizirani svijet?", upitali su iz Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar te dodali:

"Odlučno odbacujemo ovakve odluke kao političke i tražimo sankcioniranje nalogodavaca".

Podsjetimo, policija je i prošle godine iz sigurnosnih razloga odbila njihov zahtjev.

Tada je policija dala objašnjenje kako im nedostaje 300 policajaca te nisu u mogućnosti osigurati kolonu. To objašnjenje iz Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar nisu prihvatili.

Kopirati
Drag cursor here to close