''Fašizam opet u modi''

SABNOR: Udar na antifašizam je udar na BiH - ''potomci sila mraka, ne bojimo se''

SABNOR BiH kaže kako je fašizam u novom obliku opet u modi.
Vijesti / Politika | 21. 08. 2023. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Fašizam je opet u modi'', kažu iz saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini (SABNOR), nakon kako navode učestalih napada na njihove članove.

''U uzavreloj političkoj atmosferi u Bosni i Hercegovini koja obiluje brojnim neprimjerenim ponašanjima i izjavama ni mi članovi Saveza antifašista i boraca NOR-a u Bosni i Hercegovini nismo pošteđeni. Odavno, još od devedesetih godina, navikli smo na omalovažavanje, negiranje, vrijeđanje i kojekakve gadosti'', navode u priopćenju.

Međutim, dodaju, u posljednje vrijeme napadanje na njihove aktivnosti i kako kažu istaknute članove učestalo je i dobiva ozbiljnije forme.

''Učestale su, telefonskim pozivima, statusima i komentarima na društvenim mrežama, te prilikom susreta na javnim mjestima otvorene prijetnje i pozivi na linč. Način na koji se to radi jasno ukazuje na izvore koji kreiraju toliku količinu mržnje prema sljedbenicima antifašističkog naslijeđa Bosne i Hercegovine. Jasno nam je da je udar na antifašističko naslijeđe udar na samu BiH, kao što nam je jasno da je došlo vrijeme u kojem je fašizam, u novom obliku, ponovo u modi'', pišu u priopćenju iz SABNOR-a.

Obavještavaju kako ne vjerujuju da će bilo koji organ bilo šta poduzeti po ovom pitanju, ali ''potomcima sila mraka'' javno poručuju da ih se ne boje.

''Nikakve nas prijetnje neće pokolebati u našoj borbi za antifašističko BH društvo 21. stoljeća. Naši preci su to pokazali četrdesetih, a mi devedesetih godina prošlog stoljeća.
A gdje su bili njihovi preci četrdesetih, odnosno oni devedesetih? Smrt fašizmu!'', poručili su SABNOR.

Kopirati
Drag cursor here to close