Reakcija

Američko veleposlanstvo osudilo napad na četvoricu mladih Bošnjaka kod Stoca

Sjedinjene Američke Države osuđuju sve činove nasilja i netolerancije jer narušavaju društvenu koheziju BiH i podrivaju njezinu sigurnost i stabilnost.
Vijesti / Flash | 08. 04. 2024. u 17:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedinjene Američke Države najoštrije osuđuju čin nasilja i zastrašivanja sinoć nad četvoricom mladića Bošnjaka kod Stoca, priopćilo je Veleposlanstvo SAD-a u Bosni i Hercegovini.

Sjedinjene Američke Države osuđuju sve činove nasilja i netolerancije jer narušavaju društvenu koheziju BiH i podrivaju njezinu sigurnost i stabilnost.

''Sinoćnji napad bio je posebno užasan. Pozivamo nadležna tijela u BiH da hitno i temeljito istraže ovaj brutalan čin i osiguraju da on ne postane još jedan neriješeni nasilni incident za koji nitko nije kažnjen. Također pozivamo političke čelnike zemlje da promiču i stvore okruženje pogodno za mir i pomirenje'', navedeno je iz Američkog veleposlanstva na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru.

U nedjelju 7. travnja oko 00,10 sati, u PS Stolac je prijavio M.A. (2004) iz Poplašića - Stolac kako je upravljao vozilom marke Mercedes magistralnom cestom iz Mostara prema Stocu gdje u mjestu Masline Stolac dolazi do udara u zadnji dio njegovog vozila od strane vozila VW Golf V nepoznatih registarskih oznaka.

"Uslijed udara njegovo vozilo je stjerano s ceste pred bivši dom. Iza vozila VW Golf stala su još dva vozila, vozilo marke BMW i VW Passat iz kojih je izišla grupa od oko 10 osoba, maskirani i sa bejzbol palicama koji lupaju po njegovom vozilu na koje bacaju baklje, nakon čega nasrću na osobe koje su se skupa s njim nalazile u vozilu, te ih udaraju palicama po čitavom tijelu. Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom smjeru", navedeno je u policijskom izvješću.

Kako navode, s prijaviteljem u vozilu su se nalazili E.G. (2003) iz Stoca, D.B. (2002) iz Gorice - Stolac i F.B. (2006) iz Gorice-Stolac. Sva četvorica su zadobila ozljede neutvrđenog stupnja, te im je ukazana pomoć u DZ Stolac, nakon čega je D.B. upućen na CUM Mostar, dok su E.G., M.A, i F.B. upućeni u RMC dr. Safet Mujić Mostar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close