Dizdar

Ministar tvrdi: U Stocu pretučeno četvero povratničke djece dok su se vraćali s utakmice

''Noćas je Stocu pretučeno četvero povratničke djece, četiri zlatna momka'', naveo je ministar Dizdar na društvenim mrežama.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 04. 2024. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar naveo je na društvenim mrežama da je noćas u Stocu pretučeno četvero povratničke djece. 

''Noćas je u Stocu pretučeno četvero povratničke djece, četiri zlatna momka. Mučki su im zasjedu na povratku sa utakmice u maniru najokorjelijih razbojnika napravili nepoznati počinitelji sa više automobila na ulazu u Stolac. Zatim su ih brutalno pretukli, mučili. Ovakvo nasilje mora biti hitno i najstrože kažnjeno. Podrška mladićima i njihovim obiteljima mora biti bezuvjetna, odlučna i jasna, kao i reakcija policije i pravosuđa. Predugo, već preko 25 godina kada su napadi na povratnike u pitanju slušamo fraze o 'istragama u toku' i 'nepoznatim počiniteljima'. Dosta je više.

Nasilje nad povratnicima mora biti odmah sankcionirano. Od MUP-a i Tužiteljstva očekujem reakciju, brzu istragu, privođenje i osudu kriminalaca - ništa manje od toga. Krug mogućih počinitelja nije posebno veliki. Od svih činitelja društvenog poretka, od lokalnog do državnog nivoa, očekujem jedinstvenu, nedvosmislenu podršku povratnicima. Ministarstvo će iz svoje nadležnosti učiniti sve za ove mladiće i njihove obitelj'', naveo je Dizdar.

Povodom ovog incidenta oglasio se i predsjedavajući Skupštine HNŽ Džafer Alić koji je osudio napad na četiri mladića, nogometaša Iskre Stolac.

"Ovaj incident nas podsjeća na hitnu potrebu za jačanjem naših zajedničkih napora u borbi protiv nasilja i izgradnji društva u kojem će svaki pojedinac biti siguran i poštovan. Solidarnost, empatija i međusobno poštovanje su ključni elementi našeg društva", istaknuo je.

Službenu informaciju iz Ministarstva unutarnjih poslova o ovom napadu još uvijek nismo dobili.

Kopirati
Drag cursor here to close