Prati razvoj situacije

Isak nakon napada u Stocu: Pitanje je sata kad ćete završiti u pritvoru

"Jasnog sam stava da se počinitelji, zbog brutalnosti samog napada, trebaju najstrože kazniti", kazao je Isak.
Vijesti / Flash | 08. 04. 2024. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak oglasio se nakon napada u Stocu u kojem su ozlijeđena četiri mladića.

"Napad na četvoricu mladića u Stocu opravdano je uznemirio građane Bosne i Hercegovine i izazvao osjećaj nesigurnosti. Obveza Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije i Županijskog tužiteljstva HNŽ je da poduzmu sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi u najkraćem roku rasvijetlili ovaj slučaj", naveo je.

"Pomno pratimo i nastavit ćemo pratiti razvoj situacije, a Federalna uprava policije u sastavu Federalnog ministarstva unutarnjih poslova spremna je pružiti svaku vrstu pomoći Ministarstvu unutarnjih poslova HNŽ u što bržem rasvjetljavanju ovog kaznenog djela".

"Jasnog sam stava da se počinitelji, zbog brutalnosti samog napada, trebaju najstrože kazniti, odnosno da pravosudne institucije moraju poslati jasnu poruku kako nećemo imati ni minimum tolerancije prema ovakvim događajima", naglasio je Isak.

"Povrijeđenim mladićima iskreno želim brz oporavak dok počiniteljima ovog gnusnog kaznenog djela upućujem poruku: Pitanje je sata ili dana kada ćete završiti u pritvoru", navodi se u reakciji ministra Isaka.

Podsjetimo, U nedjelju 7. travnja oko 00,10 sati, u PS Stolac je prijavio M.A. (2004) iz Poplašića - Stolac kako je upravljao vozilom marke Mercedes magistralnom cestom iz Mostara prema Stocu gdje u mjestu Masline Stolac dolazi do udara u zadnji dio njegovog vozila od strane vozila VW Golf V nepoznatih registarskih oznaka.

"Uslijed udara njegovo vozilo je stjerano s ceste pred bivši dom. Iza vozila VW Golf stala su još dva vozila, vozilo marke BMW i VW Passat iz kojih je izišla grupa od oko 10 osoba, maskirani i sa bejzbol palicama koji lupaju po njegovom vozilu na koje bacaju baklje, nakon čega nasrću na osobe koje su se skupa s njim nalazile u vozilu, te ih udaraju palicama po čitavom tijelu. Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom smjeru", navedeno je u policijskom izvješću.

Kako navode, s prijaviteljem u vozilu su se nalazili E.G. (2003) iz Stoca, D.B. (2002) iz Gorice - Stolac i F.B. (2006) iz Gorice-Stolac. Sva četvorica su zadobila ozljede neutvrđenog stupnja, te im je ukazana pomoć u DZ Stolac, nakon čega je D.B. upućen na CUM Mostar, dok su E.G., M.A, i F.B. upućeni u RMC dr. Safet Mujić Mostar. Mjesto događaja je osigurano od strane policijske patrole PS Stolac do jutarnjih sati kada će se vršiti očevid.

Kopirati
Drag cursor here to close