Izbor

Središnje izborno povjerenstvo BiH dobilo novu predsjednicu

Zastupnik DF-a Zlatan Begić predložio je za člana SIP-a i jednog kandidata iz reda hrvatskog naroda, ali taj prijedlog nije usvojen jer nije bilo entitetske većine za smjenu Stjepana Mikića.
Vijesti / Flash | 17. 03. 2020. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH izabralo je Vanju Bjelicu Prutina za predsjednika SIP-a, rečeno je Srni u toj komisiji.

Nakon što je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH prošlog tjedna smijenio Branka Petrića i Novaka Božičkovića i izabrao nove članove SIP-a Prutinu i Jovana Kalabu, SIP je tijekom ponedjeljka održao sjednicu i izabrao Prutinu za Petrićevog nasljednika na funkciji predsjednika.

Petrić je na ovu poziciju izabran 27. rujna 2018. godine, a pošto mandat traje 21 mjesec, predsjednička pozicija pripada Srbima do kraja lipnja, kada će tu poziciju preuzeti netko iz reda bošnjačkog naroda.

Na sjednici Predstavničkog doma 11. ožujka smijenjeni su članovi SIP-a Suad Arnautović, Ahmet Šantić, Branko Petrić i Novak Božičković. Na istoj sjednici u SIP su reizabrani Arnautović i Šantić, a iz reda srpskog naroda izabrani su novi članovi Jovan Kalaba i Vanja Bjelica Prutina.

Zastupnik DF-a Zlatan Begić predložio je za člana SIP-a i jednog kandidata iz reda hrvatskog naroda, ali taj prijedlog nije usvojen jer nije bilo entitetske većine za smjenu Stjepana Mikića. Izabrani članovi stupili su na funkciju danom izbora.

Kopirati
Drag cursor here to close