Slučaj Matej Periš

VIDEO | Gerovac: Ništa ne ukazuje da je Perišev nestanak posljedica nasilja, MUP Srbije objavio nove snimke i rekonstrukciju kretanja

Od nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša u Beogradu prošlo je 13 dana, no potraga zasad nije dala nikakve rezultate.
Vijesti / Flash | 12. 01. 2022. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac daje izjavu vezano za predstavnike hrvatske policije koji su proteklih dana boravili u posjetu srbijanskom MUP-u po pitanju potrage za nestalim Matejem.

Gerovac je naglasio kako koordinacija hrvatske i srpske policije traje od prijave nestanke.

- Protekla dva dana smo proveli u Beogradu gdje smo sa srpskom policijom razmijenili sva saznanja koja smo prikupili, a li uglavnom smo se fokusirali na ono što je srpska policija poduzimala. Srpska policija je poduzela apsolutno sve one radnje koje se u ovakvim i sličnim slučajevima poduzimaju, angažirane su sve snage koje su u tom trenutku bile raspoložive, rekao je.

Dodao je da se intenzitet traganja i dalje nastavlja kakav je bio i prvog dana. Kazao je kako je na sastanku bio i otac nestalog Mateja.

- U ova dva dana smo ostvarili intenzivne kontakte, i dalje smo na dispoziciji, rekao je Gerovac.

- Nadamo se da će uskoro doći do raspleta događaja i da ćemo Mateja pronaći živoga, poručio je.

Ponovio je kako je srpska policija poduzela apsolutno sve što je mogla.

- Ništa ne ukazuje da je nestanak posljedica bilo kakve nasilne radnje, rekao je Gerovac o prikupljenim dokazima.

"Žao mi je što te snimke uopće izlaze"

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije komentirao je snimke koje su objavljene u medijima.

- Žao mi je što te snimke uopće izlaze. Srpska policija je napravila izniman posao kad govorimo o praćenju kretanja Mateja Perša, od izlaska iz kluba do ulaska u vodu je više od kilometra i nešto kretanja. To je izniman posao, pregledavali su se sati i sati materijala. Snimke su detaljno pregledane, analizirane su, rezultati se obrađuju, poručio je.

Rekao je kako je osoba, koja je odjevena kao što je bio odjeven Matej, došla do vode. Naglasio je da ne postoji policajac koji će reći da je sigurno Matej ušao u vodu.

Gerovac je poručio kako ne može iznositi detalje istrage o slučaju Mateja.

- Prijavana formalnog nestanka je bila istog dana kad i nestanak. Možemo reći da je već idućeg dana došlo do kontakta policije i njegovih kolega s kojima je bio, rekao je pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije.

"Prijatelji su krucijalan izvor informacija"

- Što se tiče konzumacije opijata ili droge, ne mogu iznositi ono što nam je policija prenijela. Da biste dokazali konzumaciju, mora se vještačiti urin i tako dalje. Sav taj put mladića do Beograda, boravka, sav taj segment je istražila je srpska policija u minutu, rekao je.

Naglasio je kako je rekonstrukcija napravljena i ne postoji u ovom trenutku nekakva rupa koja nije rekonstruirana u njihovom kretanju.

- Hrvatska policija će poduzeti određene radnje u odnosu na prijatelje isključivo iz razloga da se pojasne određene stvari koje mogu pomoći u dijelu nestanka, naglasio je Gerovac.

- Ono što do sada znamo je da Matej i njegovi prijatelji, ni u klubu, ni ispred njega nisu sudjelovali u nikakvom sukobu, niti u incidentu', rekao je Gerovac.

"Snimke su i dalje u obradi, ona iz vode je autentična"

Poručio je kako su prijatelji nestalog Mateja prošli poligraf te da iz toga ne proizlazi nikakva njihova involviranost u nestanak.

- Prijatelji su krucijalan izvor informacija jer su bili s njim, naglasio je.

- Zašto je on trčao? Ne mogu ja to komentirati, što se dogodilo, zašto je on išao, to je za sada nepoznanica, istaknuo je.

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije osvrnuo se i na snimku koja je nastala u rijeci Savi.

- Snimka je autentična, ali pliva li netko ili ne pliva, to je prostor za diskusiju. Ja u to ne bih ulazio, snimke se obrađuju. To je snimka od te noći, rekao je.

Istaknuo je kako su iz srpske policije kontaktirali i proizvođača mobitela, kako bi možda iskoristili i neke druge tehničke varijante.

- Poduzeli su apsolutno sve što su mogli, ponovio je Gerovac.

MUP Srbije objavio nove snimke i rekonstrukciju kretanja Mateja u noći nestanka

Dva nakon što je pomoćnik glavnog direktora policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac održao konferenciju povodom nestanka Splićanina Mateja Periša (27), oglasio se i MUP Srbije.

Objavili su priopćenje u kojem rekonstruiraju kretanje Mateja, kao i nove snimke iz noći kad je nestao.

Kopirati
Drag cursor here to close