Osvanula nova snimka

13. dan potrage za nestalim Splićaninom, evo što je poznato

Sada se pojavila nova snimka koja prikazuje mladića kako trči Karađorđevom ulicom prema Brankovom mostu. Slična je snimka objavljena prije nekoliko dana, samo iz drugog kuta. Na snimci mladić trči laganim ritmom.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 01. 2022. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Matej Periš (27) iz Splita s prijateljima je otputovao u Beograd na proslavu Nove godine. Nestao je u noći s 30. na 31. siječnja iz kluba Gotik i od tada traje velika potraga za njim.

Tijekom istrage se pojavilo više snimki koje prikazuju Mateja kako u noći nestanka trči gradom. Kamera je prvo snimila mladića koji izgledom podsjeća na Mateja u blizini lokala Nebo i zemlja u Karađorđevoj ulici, nekih 200 metara od Gotika, s druge strane ulice.

Na sljedećoj snimci, snimljenoj drugom kamerom iz drugog ugla, ali na istoj lokaciji, mladić je viđen kako prolazi pored kafića Nebo i zemlja, trčeći u pravcu Brankovog mosta, prenosi Index.hr. 

Nadzorne kamere su sljedeći put snimile mladića koji podsjeća na Mateja na pješačkom prijelazu ispod samog Brankovog mosta. Na snimci se vidi kako dolazi Karađorđevom ulicom iz smjera Kalemegdana i pokušava zaustaviti bijeli taksi. Ne uspijeva ući u taksi, odnosno, kako se čini, taksist ga ne pušta unutra.

Slijedi snimka iz Travničke na kojoj Matej također trči. Na zadnjoj snimci vidi se kako iz pravca parkinga, odnosno iz pravca nekadašnje Lastine autobusne stanice i Basovog parkinga, mladić koji likom podsjeća na Periša silazi niz stepenice.

Sada se pojavila nova snimka koja prikazuje mladića kako trči Karađorđevom ulicom prema Brankovom mostu. Slična je snimka objavljena prije nekoliko dana, samo iz drugog kuta. Na snimci mladić trči laganim ritmom.

Neprimjereni sadržaj

Srpski tabloidi su objavili još jednu snimku, na kojoj tvrde da se vidi Matej kako silazi niz stepenice na Savskom šetalištu. Navode i da se na snimci vidi više osoba. Međutim, snimka je jako mutna i na njoj se gotovo ništa ne može razaznati niti je potvrđena njena autentičnost.

Video: Kamera iz drugog ugla #MATEJPERIŠ

Prijatelj nestalog Splićanina Mateja Periša poslao je mail redakciji srpskog Blica.

Piše da, otkako je počela potraga za Matejem, dobivaju poruke neprimjerenog sadržaja, da ih se konstantno uznemirava, a medije je optužio za difamaciju i lažne informacije.

"Trenutno prolazimo kroz izrazito traumatično razdoblje - ono je započelo nestankom našeg dragog prijatelja, a nastavilo se kroz medijsku difamaciju i kojekakve lažne informacije koje svakodnevno dovode u pitanje naš integritet, moral i, što nam najteže pada, odnos prema našem prijatelju Mateju...", piše Matejev prijatelj, navodi Blic.

Požalio se na konstantno uznemiravanje otkako je krenula potraga.

"Kulminacija svega su konstantno uznemiravanje i poruke neprimjerenog sadržaja koje primamo od trenutka kada je naš boravak u Beogradu postao naslovna priča", napisao je jedan od Matejevih prijatelja koji je bio s njim u Beogradu.

Istaknuo je da se on i ostali prijatelji trude biti "maksimalna podrška Matejevoj obitelji i istražnim organima koji rade na njegovom pronalasku".

Dodaje i da vjeruje da će Matej biti pronađen.

Vulin: Potraga se nastavlja

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je jučer da se potraga nastavlja, da se sve obale pretražuju i da nikome, osim Matejeve obitelji, nije kao MUP-u važno da dođe do informacija o njemu.

"Pripadnici MUP-a iskreno i uporno rade na ovome, voljeli bismo ga naći živog i zdravog. I danas pretražujemo Savu, dijelove Dunavskog akvatorija, uključili smo sonare, termoviziju, ronioce", rekao je za TV Pink.

"Ne mogu iznositi pretpostavke, istraga je otišla u jednom pravcu", rekao je.

Istaknuo je da potraga nije prekidana ni za Novu godinu ni za Božić i da će biti nastavljena jer je svaka sekunda važna, kao i da se provjeravaju sve informacije koje o ovom slučaju stižu do MUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close