Bogu hvala

Herceg predvidio da će virus nestati

Herceg je naveo da su mjere koje smo provodili dale željene rezultate.
Vijesti / Flash | 10. 06. 2021. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bogu hvala, kako sam to i prije nekoliko dana predvidio, dosegnuli smo status ''COVID FREE'' županije'', objavio je na svojoj Facebook stranici premijer u Vladi i zastupnik u Skupštini Hercegovačko neretvanske županije, Nevenko Herceg.

Niti jedan nalaz pozitivan

Kako je napisao, jutrošnje izvješće Kriznoga stožera našeg resornog ministarstva kazalo je kako je jučer u Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a Mostar testiran 231 uzorak i kako u Hercegovačko-neretvanskoj županiji nema niti jedan nalaz pozitivan na COVID 19.

Herceg je naveo kako ovo nikako nije slučajno, te da su mjere ''koje smo provodili dale željene rezultate i kako su svi naši sugrađani koji su ih poštovali i prilagodili živote svom i općem dobru pomogli postizanju ovog cilja koji raduje i ohrabruje''. Zahvalio se svima te pozivao da oprezom i odgovornim ponašanjem sačuvamo postignuto stanje.

Inače, inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove tijekom ovog trećeg vala županiju HNŽ označili su kao županiju u kojoj su se epidemiološke mjere najčešće kršile.

Evidentan pad broja zaraženih

Hercegovačko neretvanska županija, kao i cijela BiH zadnjih mjeseci broji znatan pad broja pozitivnih na virus korona.

U srijedu, 9. lipnja u HNŽ-u testirano je 298 uzorka, prilikom čega je na virus korona bile pozitivne dvije osobe, 1 iz Mostara i 1 iz Jablanice, dan prije toga od 264 uzorka pozitivna je bila samo jedna osoba. Evidentno je da se broj oboljelih smanjuje, baš kako što se događalo i prošlo ljeto s dolaskom toplijih dana.

Prema informacijama Kriznoga stožera uKlinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar danas je na bolničkom liječenju trenutno je 7 bolesnika, od kojih je 1 na invazivnoj i 1 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Hospitaliziran je 1, a otpuštena su 2 bolesnika.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testiran je 231 uzorak. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji danas nije bilo pozitivnih. Županijski i općinski sanitarni inspektori jučer nisu izdali nijedno rješenje o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 54 rješenja.

Free zona nakon prvog dana

Crna Gora prošlo ljeto free zonom proglasila se tek nakon što dvadeset dana uzastopno nije bio zabilježen niti jedan slučaj zaraze covidom. Herceg je covid free zonom Hercegovačko neretvansku županiju označio tek nakon prvog dana.

Svi znamo kako je završilo njegovo predviđanje da virus neće južno od Ivana, nadamo se da će se ovo novo predviđanjem zadržati što duže. Do tada poslušajte premijera i zastupnika u Skupštini HNŽ i odgovornim ponašanjem doprinesimo ovoj situaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close