Spas ekonomije

Herceg traži ublažavanje mjera

Herceg navodi kako zbog drukčijeg načina rada ugostiteljskih objekata i ukidanja ograničenja kretanja, značajan broj žitelja HNŽ-a odlazi u susjednu Zapadnohercegovačku županiju.
Vijesti / Politika | 14. 05. 2021. u 15:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade i zastupnik u skupštini Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg zatražio je danas od Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a i Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a da žurno razmotre i Vladi predložite donošenje novih, ublaženih mjera.

"Osobito ističem restriktivne mjere ograničenja radnog vremena ugostiteljskih objekata i organiziranja glazbe uživo u ugostiteljskim objektima, na javnim okupljanjima i svečanostima.

Držim kako je, s obzirom na trenutačno epidemiološko stanje, a promišljajući potrebu postupnog normaliziranja života i olakšavanja rada poslovnih subjekata u HNŽ-u koji trpe značajne posljedice pandemije koronavirusa i kontinuirano se obraćaju Vladi s različitim prijedlozima i zahtjevima, potrebno razmotriti što žurnije donošenje novih mjera", napisao je Herceg u dopisu Kriznom stožeru i ZJZ-u HNŽ-a.

Ističući kako, zbog drukčijeg načina rada ugostiteljskih objekata i ukidanja ograničenja kretanja, značajan broj žitelja HNŽ-a odlazi u susjednu Zapadnohercegovačku županiju.

"Koristim prigodu ponoviti moj nedavni javni poziv i višim razinama vlasti da mora doći do neodgodivog ublažavanja režima prelaska državne granice, kako bismo spasili turistički sektor i ovogodišnju sezonu.

Turizam je strateški važna grana gospodarstva u HNŽ-u i za nju je vezana egzistencija velikoga broja ljudi. Na istom tragu, želeći potaknuti oporavak gospodarstva, ali i našim žiteljima omogućiti konačno normaliziranje života, od Vlade FBiH, Federalnog kriznog stožera i Federalnog ZJZ očekujem da, u skladu s očitim poboljšanjem epidemiološke situacije, donesu nove mjere i preporuke i dopuste okupljanje i većeg broja ljudi na otvorenom", kazao je Herceg.

Kako ističe, poglavito se to odnosi na različite kulturne, umjetničke, športske i slične događaje.

"Postojeća ograničenja ugrožavaju čitav niz gospodarskih grana, ali i stvaraju dodatni psihološki pritisak na ionako opterećen narod.

Naravno, trebamo ostati na oprezu, ali i određene zabrane, kada govorimo o eventima na otvorenom, prilagoditi novom stanju i lokaciji odnosno veličini prostora na kojem se organiziraju, onako kako na tom rade i zemlje okruženja", poručio je Nevenko Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close