Tužiteljstvo

25-godišnjakinja prokrijumčarila 6000 kutija cigareta vrijednosti više desetina tisuća KM

Optužena Duradbegović Almira (1995.) tereti se da je vršila nezakonit promet oko 6000 kutija cigareta, tržišne vrijednosti od više desetina tisuća KM.
Vijesti / Flash | 12. 12. 2020. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, podigao je optužnicu protiv Duradbegović Almire, rođene 1995. godine u Bugojnu, nastanjena u Sarajevu.

Optužena se tereti da je dana 22.10.2020. godine, od strane policijskih službenika Granične policije BiH, na području općine Posušje, otkrivena prilikom upravljanja putničkim motornim vozilom, u kojem je bila sakrivena količina od oko 6000 kutija, različitih vrsta i marki cigareta, bez odgovarajuće dokumentacije, koje nisu bile obilježene kontrolnim i poreznim markicama Bosne i Hercegovine.  

Navedena količina cigareta na ilegalnom duhanskom tržištu, dostiže cijenu od više desetina tisuća KM, a sukladno zakonu, cigarete kao trošarinska roba, moraju biti obilježene trošarinskim markicama Bosne i Hercegovine na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optužena se tereti da je počinila kazneno djelo-neovlašten promet akciznih proizvoda iz članka 210a. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je upućena Sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close