Potresi u Hercegovini

150.000 KM pomoći Ljubinju

Hotel u Ljubinju privremeno se ustupa na korištenje Općinskoj upravi, s obzirom na to da, zbog posljedica zemljotresa, njihov objekt trenutno nije siguran za korištenje.
Vijesti / Flash | 28. 04. 2022. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa 150.000 KM Vlada Republike Srpske pomoći će obnovu u Ljubinju. Ta odluka donesena je na današnjoj sjednici "s ciljem što brže normalizacije života u ovoj lokalnoj zajednici poslije nedavnog potresa".

Prema odluci, hotel u Ljubinju privremeno se ustupa na korištenje Općinskoj upravi, s obzirom na to da, zbog posljedica zemljotresa, njihov objekt trenutno nije siguran za korištenje.

"Pored toga, donesena je da se iz Fonda solidarnosti 50.000 КM usmjeri za sanaciju objekta Doma zdravlja u Ljubinju, te da se 100.000 КM izdvoji za sanaciju objekta Osnovne škole "Sveti Sava" i Srednje škole "Svetozar Ćorović" u Ljubinju (50.000 КM po školi)", priopćeno je nakon sjednice Vlade.

Danas se, između ostalog, odlučivalo i o penzijama u Republici Srpskoj, tako da se opći bod i mirovine izvanredno usklađuju i povećavaju za 10 posto i to od svibanjske mirovine (mirovine koje se isplaćuju u lipnju), prenosi N1

Za tu namjenu Vlada će mjesečno osiguravati dodatnih 8,14 milijuna КM, odnosno 65,12 milijuna КM do kraja godine.

Na istoj sjednici, Vlada je donijela i Odluku o određivanju iznosa najniže mirovine, koje se također uvećavaju za 10%.

Kopirati
Drag cursor here to close