Herceg u obilasku

Vlada HNŽ-a spremna pomoći u saniranju šteta nastalih od potresa u Čapljini

Potres je u Čapljini ostavio značajne posljedice o kojima je Vidić tijekom sastanka izvijestio izaslanstvo županijske vlade.
Vijesti / Politika | 27. 04. 2022. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), predvođeno predsjednikom Nevenkom Hercegom, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ Eugen Ćubela i gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić u srijedu su u ovom gradu održali sastanak na kojemu je glavna tema bio potres koji je proteklog vikenda pogodio Hercegovinu.

Potres je u Čapljini ostavio značajne posljedice o kojima je Vidić tijekom sastanka izvijestio izaslanstvo županijske vlade.

Vatrogasna postrojba ovog grada u noći potresa odmah je izašla na teren i do danas su odradili preko 250 intervencija na obiteljskim kućama i zgradama, priopćeno je iz Grada Čapljine.

Gradski stožer Civilne zaštite donio je odluku o formiranju povjerenstva za popis šteta i mobilni timovi posljednjih dana su na terenu i nakon pregleda svih zaprimljenih prijava moći će se ustanoviti pravo stanje.

Gradsko i županijsko izaslanstvo obišlo je ovom prigodom Osnovnu školu Vladimira Pavlovića u Čapljini na kojoj je zabilježena značajnija materijalna šteta, a Herceg je iskazao spremnost Vlade HNŽ-a za pomoć i suradnju u saniranju nastalih šteta.

Istaknuo je kako je na žurnoj sjednici Vlade, održanoj u utorak, 26. travnja, usvojen Županijski plan Civilne zaštite i financijska konstrukcija namijenjena za sanaciju štete, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close