Potres u Hercegovini

15 zahtjeva za procjenu štete od potresa u Mostaru

Podsjetimo, 22. travnja u 23:07 sati Hercegovinu je pogodio potres magnitude je 5.8 stupnjeva po Richterovoj ljestvici, a epidentar je bio 20-ak kilometara od Stolca i 40-ak od Mostara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 04. 2022. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Mostara službeno je evidentirao 15 zahtjeva za izlazak povjerenstva kako bi se ustvrdile štete od posljedica potresa koji su zadesile Hercegovinu proteklog vikenda.

Inače, Vlada Hercegovačko neretvanske županije prije dva dana izvijestila je javnost kako na području Grada Mostara nije bilo prijavljene materijalne štete. Na sjednici iz 26. travnja. prihvatila je Informaciju o posljedicama potresa na području HNŽ za razdoblje od 23. do 25. travnja 2022.

Podsjetimo, 22. travnja u 23:07 sati Hercegovinu je pogodio potres magnitude je 5.8 stupnjeva po Richterovoj ljestvici, a epidentar je bio 20-ak kilometara od Stolca i 40-ak od Mostara. U potresu je jedna osoba iz Stoca izgubila život, a na javnim, gospodarskim, kulturnim, vjerskim, stambenim i drugim objektima pričinjena je velika materijalna šteta.

Dan nakon potresa pogođena mjesta obišli su predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić koje nije dočekao gradonačelnik Stoca, Stjepan Bošnjak.

Predsjednik Vlade HNŽ Nevekno Herrceg potresom pogođena mjesta posjetio je tek u srijedu, 27. travnja. Hercega i članove Izaslanstva u ime službeno izočnoga gradonačelnika Boškovića, primio je dr. Kazimir Raguž, dopredsjednik Gradskog vijeća i ravnatelj Doma zdravlja Stolac.

 

Kopirati
Drag cursor here to close