Odluka

Završena školska godina zbog pucnjave u Lukavcu

S obzirom na ovaj nemili događaj, Ministarstvo obrazovanja i nauke je odlučilo da danas, 14. lipnja okonča nastavnu 2022/23. godinu.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 06. 2023. u 13:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Skupština i Vlada Tuzlanskog kantona i Grad Lukavac su duboko pogođeni jutrošnjim slučajem koji se desio u prostorijama Osnovne škole "Lukavac Grad“ u Lukavcu, a kojom prilikom je bivši učenik škole upotrebom vatrenog oružja nanio ozljede uposleniku škole'', priopćeno je iz Vlade TK.

Dijete koje je počinilo ovo djelo je, kako se navodi, od drugog polugodišta ove školske godine učenik OŠ Lukavac Mjesto, u koju je prebačen kao rezultat disciplinske mjere u skladu s Pravilnikom o povredama discipline i postupku o utvrđivanju disciplinske odgovornosti učenika.

S obzirom na ovaj nemili događaj, Ministarstvo obrazovanja i nauke je odlučilo da danas, 14. lipnja okonča nastavnu 2022/23. godinu.

''Do nove, 2023/24. školske godine, Vlada Tuzlanskog kantona će u suradnji sa Skupštinom kantona i drugim relevantnim institucijama nastaviti da radi na uspostavi sigurnijeg okruženja u školskim ustanovama u Tuzlanskom kantonu'', navedeno je iz kantonalne vlade.

S obzirom da je uviđaj u tijeku, te da ga provodi Kantonalno tužiteljstvo, u ovom momentu kažu da ne mogu davati više informacija o detaljima događajima i budućem postupanju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close