Službeno

MUP objavio detalje pucnjave u školi u Lukavcu

"U pucnjavi je ranjen N.O. iz Lukavca, zaposlenik JU OŠ Lukavac grad", priopćili su iz MUP-a TK.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 06. 2023. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U osnovnoj školi u Lukavcu u srijedu ujutru ranjen je nastavnik Nedim Osmanović (38), za što se sumnjiči učenik koji još nije navršio 14 godina, a iz MUP-a Tuzlanskog kantona su priopćili da su, odmah po prijavi, policajci izašli na lice mjesta, zatekli osumnjičenog dječaka, kao i odbačeno oružje i druge predmete.

"Dijete (starosti nepunih 14 godina) je pod policijskim nadzorom u prostorijama PU Lukavac, dok se oružje i ostali odbačeni predmeti osiguravaju do početka očevida. U pucnjavi je ranjen N.O. iz Lukavca, zaposlenik JU OŠ Lukavac grad. Teške ozljede konstatirane su mu na Klinici za kirurgiju, a prema trenutnim informacijama on je podvrgnut operativnom zahvatu na Klinici za ORL koja je još u tijeku", dodali su iz MUP-a.

Pripadnici PS Lukavac osiguravaju mjesto događaja.

"Očevid pod nadzorom dežurnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva TK, koji se nalazi na mjestu događaja, izvršit će istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK i OKP PU Tuzla. Na mjestu događaja nalazi se i tužitelj za maloljetnike", dodaje se u priopćenju.

Načelnik Delić: Kako postupati s maloljetnicima?

Nakon pucnjave u osnovnoj školi u Lukavcu održana je konferencija za medije gdje se obratio načelnik Lukavca Edin Delić i ministar Ahmed Omerović.

Ministar obrazovanja TK Ahmed Omerović izjavio je da će sačekati istragu Tužilaštva kako bi sve informacije bile točne.

"Samo jedna osoba je ozlijeđena", rekao je Omerović.

Načelnik Lukavca Edin Delić izjavio je da se suosjeća s obitelji ozlijeđenog.

"Prema informacija,a koje pristižu, borba je još uvijek, ima optimizma koji mogu podijeliti. Imajte u vidu da Tužiteljstvo vodi svoj posao. Maloljetnik je odmah uhićen. Jutros sam bio na terenu. Policija je reagirala. Kako postupati s maloljetnicima?", rekao je Delić.

Dodao je da pristiže niz informacija.

"Imamo sustavni problem", istaknuo je.

Kopirati
Drag cursor here to close