385 kilograma

Zaplijenjen heroin u vrijednosti četiri milijuna dolara

Brodovi USS Tempest i USS Typhoon zaplijenili su drogu skrivenu u ribarskoj brodici koja je plovila bliskoistočnim vodama.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 12. 2021. u 12:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brodovi američke mornarice zaplijenili su 385 kilograma heroina u Arapskom moru, vrijednog oko četiri milijuna dolara, priopćili su predstavnici u četvrtak.

Brodovi USS Tempest i USS Typhoon zaplijenili su drogu skrivenu u ribarskoj brodici koja je plovila bliskoistočnim vodama, navodi međunarodna operativna grupa u priopćenju. Zaplijena se desila u ponedjeljak.

Mornarica je priopćila kako je ribarska brodica najvjerojatnije došla iz Irana. Svih devet članova posade predstavili su se kao iranski državljani, priopćio je komodor Timothy Hawkins, portparol američke Pete flote sa sjedištem u regiji Bliskog istoka.

On nije pojasnio tko je proizveo drogu niti koja je njena konačna destinacija.

Dok operativna grupa intenzivira regionalne patrole, ona je zaplijenila nelegalne droge u vrijednosti višoj od 193 milijuna dolara tijekom operacija na moru, u ovoj godini - više od količine droga zajednički zaplijenjenih u protekle četiri godine, navodi mornarica u priopćenju, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close