Krijumčarenje

Zaplijenjena veća količinu tekstilne robe, uhićene tri osobe

Pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH i prema naredbi dežurnog suca Suda BiH, trojica bh. državljana lišena su slobode.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 12. 2021. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije Bosne i Hercegovine (GPBiH) u subotu, 4. prosinca, na području Brčkog i Bijeljine spriječili su krijumčarenje veće količine tekstilne robe zaštićenih robnih marki i njenu daljnju distribuciju na tržište BiH.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana Bosne i Hercegovine, koji su na području Brčkog zatečeni u premještanju robe iz vozila bh. nacionalnih oznaka u privatni objekt, priopćeno je u ponedjeljak iz GPBiH.

U drugom, odvojenom slučaju na području Bijeljine, pripadnici GPBiH su prilikom granične kontrole vozila bh. nacionalnih oznaka otkrili veću količinu odjevnih predmeta. Vozilom je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine.

Pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH i prema naredbi dežurnog suca Suda BiH, trojica bh. državljana lišena su slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo "organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe", a u vezi s kaznenim djelom "krijumčarenje".

U tijeku je daljnji rad na utvrđivanju podrijetla te procjenjivanju tržišne vrijednosti otkrivene robe kao i dostavljanje izvještaja protiv osumnjičenih o počinjenim kaznenim djelima.

Kopirati
Drag cursor here to close