"Alterego I i II"

Velika akcija SIPA-e u BiH

Uzimajući u obzir da su operativne akcije "Alterego I i II" u tijeku, o konačnom ishodu javnost će biti informirana naknadno.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 09. 2023. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u utorak, u sklopu operativnih akcija "Alterego I i II", na području Tuzle, Kalesije, Bijeljine, Zvornika, Srebrenice i Bratunca započeli pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela "Organizirani kriminal", "Krivotvorenje isprava", "Ovjeravanje neistinitog sadržaja", "Nedopušteno skladištenje robe" i "Krijumčarenje" propisana Kaznenim zakonom Federacije  Bosne i Hercegovine kao i krivična djela "Udruživanje radi vršenja kaznenog djela", "Lažiranje isprave", "Izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja", "Davanje mita", "Primanje mita", "Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja" i "Trgovina utjecajem" propisana Kaznenim zakonom Republike Srpske.

Pretresi se vrši po nalozima Županijskog suda u Tuzli i Okružnog suda u Banja Luci a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije i Republičkog javnog tužiteljstva Republike Srpske i u suradnji sa  Ministarstvima unutarnjih poslova Republike Srpske i Tuzlanske županije.

Uzimajući u obzir da su operativne akcije "Alterego I i II" u tijeku, o konačnom ishodu javnost će biti informirana naknadno, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close