Pet policijskih agencija

Velika policijska akcija u Neumu - zaplijenjeni kokain i marihuana

Sedam osoba kriminalistički je obrađeno, a jedna je lišena slobode nakon velike policijske akcije u Neumu.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 08. 2023. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna osoba lišena je slobode a sedam kriminalistički obrađeno u velikoj policijskoj akciji pet policijskih sektora tijekom vikenda Neumu, gdje su zaplijenjene veće količine kokaina i marihuane.

''Dana 25. kolovoza 2023. godine od 22.00 - 02.00 sati, na području Neuma provedena je operativna akcija u kojoj su sudjelovali policijski službenici Sektora kriminalističke policije - Odjel za posebne namijene, PS Čiftluk, PS Čapljina, JOP i PU Široki Brijeg-MUP Zapadno-hercegovačke županije. U akciji je izvršen pretres u jednom UO, u dva stambeno obiteljska objekta i jednom apartmanskom objektu, temeljem pismene naredbe općinskog suda u Čapljini'', navodi se u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Kriminalistički je obrađeno sedam osoba, navode, od kojih je jedna malodobna osoba koja je predana roditeljima te će biti naknadno saslušana.

''Nakon pretresa privremeno je oduzeta veća količina bijele materije koja asocira na opojnu drogu ''kokain" i veća količina biljne materije koja asocira na opojnu drogu ''marihuanu". Osumnjičeni inicijala I.K. /1988./, iz Neuma je lišen slobode i zadržan u pritvoru, te će protiv njega biti podneseno Izvješće zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga''. Isto tako u policijskoj operativnoj akciji u jedne osobe pronađena je određena količina zeljaste tvari koja asocira na opojnu rogu 'Marihuana' i u jedne osobe izuzeta je određena količina bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu heroin'', navodi se u priopćenju.

Protiv osumnjičenih bit će upućeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu nadležnom tužiteljstvu zbog osnovne sumnje da su počinili kazneno djelo posjedovanje, omogućavanje i uživanje opojnih droga.

Kopirati
Drag cursor here to close