Bez službenih informacija

Velika akcija policije u Gradačcu, ima li veze s trostrukim ubojstvom?

Velika policijska akcija u Gradačcu još uvijek nema službenih informacija, no mediji pišu da bi akcija mogla imati veze s trostrukim uvojstvom.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 08. 2023. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na širem području Gradačca provodi se velika policijska akcija. No, detalji su, kako saznaje Raport.ba u Ministarstvu unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona, još uvijek obavijeni velom tajne.

Lokalni mediji navode da je primijećen veći broj vozila policije u samom gradu Gradačcu, kao i okolini.

''Nemamo informaciju o tome i tako treba da bude, u slučaju da je akcija tajna. I dok se ne okonča, a po zaprimanju informacije, mi ćemo se službeno oglasiti. Ne možemo prejudicirati o razmjenama akcije niti govoriti što gdje i kako'', rekli su Raportu iz Uprave policije MUP-a TK.

Sve informacije će navode objaviti na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.

''Ne možemo prejudicirati kada će se to dogoditi'', navode.

Tada bi se trebalo znati ima li akcije veze s nedavnim stravičnim događajima u Gradačcu, kada je Nermin Sulejmanović ubio nevjenčanu suprugu i još dvije osobe.

Podsjetimo, Federalni ministar unutarnjih poslova, Ramo Isak, za N1 je komentirao pojedine detalje vezane za dosadašnji tok istrage tragedije u Gradačcu.

Tvrdi kako ona nije u građanima probudila nepovjerenje u policiju, a da će, za one za koje se ispostavi da su imali vezu sa nasilnikom, osobno tražiti procesuiranje.

Kada je u pitanju istraga, FUP je zadužen za obavljanje vještačenje telefona ubojice, te da će rezultati biti poznati nakon što stignu rezultati vještačenja iz inozemstva.

Kopirati
Drag cursor here to close