Travnik

Ukradena ploča s imenom groblja

Groblje je u funkciji i redovito je održavano, a nepoznati počinitelj, ili više njih, su ploču odnijeli, sakrili ili je pak uništili jer je župnik nije mogao pronaći.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 06. 2021. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na groblju Sv. Rok - Bojna, koje pripada župi Sv. Ivana Krstitelja u Travniku, 10. lipnja, primijećeno je kako nedostaje ploča s natpisom imena tog vječnog počivališta mnogih travničkih katolika.

''U ranim jutarnjim satima, 10. lipnja, u redovitom obilasku starog katoličkog groblja Sv. Rok - Bojna na kojem se nalazi i grob sluge Božjega Petra Barbarica, travnički župnik i dekan Travničkog dekanata preč. Marko Mikić uočio je kako je ploča s natpisom imena groblja skinuta'', piše Nedjelja.ba.

Inače, groblje je u funkciji i redovito je održavano, a nepoznati počinitelj, ili više njih, su ploču odnijeli, sakrili ili je pak uništili jer je župnik nije mogao pronaći.

Kako je rekao preč. Mikić i prije su se znale događati manje incidentne stvari.

"Ne znamo kome groblje i grobovi pokojnika koji tu počivaju već više od dva stoljeća smetaju. Voljeli bismo da se ovakve stvari osude i u budućnosti ne ponove", dodao je ističući kako je materijalna šteta mala te zbog toga nije zvao policiju na uviđaj.

Kopirati
Drag cursor here to close