Akcija FUP-a

Uhićen Međugorac koji je krivotvorio vozačke dozvole za najmanje 69 osoba

Tom prilikom su izvršili pretres na dvije lokacije, nakon čega su uhitili osobu inicijala I.Ć. (1986.) iz Međugorja, općina Čitluk, instruktor u autoškoli.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 03. 2022. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I.Ć. (1986.) iz Međugorja uhićen je u petak u akciji FUP-a nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanske županije realizirali operativnu akciju na području općine Čitluk, a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ''Krivotvorenje isprave'' iz člana 373. stav 1. KZ FBIH, ''Ovjeravanje neistinitog sadržaja'' iz člana 375. stav 1. i 2. KZ FBiH i ''Prijevare'' iz člana 294. stav 1. i 2. KZ FBiH.

Po naredbi Općinskog suda u Čapljini, a u saradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, tom prilikom su izvršili pretres na dvije lokacije, nakon čega su uhitili osobu inicijala I.Ć. (1986.) iz Međugorja, općina Čitluk, instruktor u autoškoli.

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2016. do 2021. godine počinio krivotvorena Uvjerenja o uspješno položenom vozačkom ispitu za vozača motornih vozila za čije izdavanje je nadležno Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, te je na taj način omogućio izdavanje važeće vozačke dozvole sa krivotvorenim podacima za najmanje 69 osoba, za šta su mu isti plaćali novčane iznose od 100 do 2000 KM čime je stekao protupravnu imovinsku korist, od čega velikom broju osoba za posebne vozačke kategorije C i D što su vozači kamiona i autobusa ili im je bilo polaganje po prvi put.

Uhićenik je nakon kriminalističke obrade predan Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i počinitelju.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju rad na ovom predmetu.

Kopirati
Drag cursor here to close