''Meta''

FUP-ova akcija: Zbog droge pretresi na 28 lokacija

Današnje aktivnosti se provode u suradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a KS, Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona i Policije Brčko distrikta BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 03. 2022. u 09:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona započeli su rano jutros operativnu akciju kodnog naziva "META" i vrše pretrese na 28 lokacija na području tri županije i Brčko distrikta.

Pretresi se realiziraju na 21 lokaciji na području Visokog i Breze, dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, dvije lokacije na području Srednjobosanskog kantona i tri lokacije na području Brčko distrikta BiH.

Radi se o opsežnoj akciji MUP-a ZDK koja je usmjerena na uhićenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Aktivnosti u okviru akcije "META" se poduzimaju u suradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva ZDK, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom, a današnje aktivnosti se provode u suradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a KS, Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona i Policije Brčko distrikta BiH.

Kako je iz MUP-a ZDK najavljeno, više detalja o rezultatima akcije bit će tijekom dana, po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u tijeku.

Kopirati
Drag cursor here to close