Kokain, amfetamin, MDMA

FUP: Zbog droge i oružja uhićeno šest osoba

''Pronađene su veće količine materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge kokain, amfetamin, MDMA, Cannabis Sativa L, aparati za pakovanje i vakumiranje, vage za precizno vaganje, mobilni telefonski aparati...''
Vijesti / Crna Kronika | 09. 02. 2022. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Federalne uprave policije u srijedu 9. veljače uhitili su šest osoba u Sarajevu u sklopu operativne akcije Izvor, a zbog sumnje za izvršenje izvršenje kaznenih djela: "Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".

Kako se navodi u priopćenju FUP-a, ova akcija je provedena pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo i u njoj su uhiećen osoba inicijala M.B. (1980), N.B. (1986), E.A. (1980), H.Š. (1994), A.T. (1993) i A.T. (1983).

''Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine pomenutih osoba. Današnjim pretresom te tijekom ranijeg razdoblja pronađene su veće količine materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge kokain, amfetamin, MDMA, Cannabis Sativa L, aparati za pakovanje i vakumiranje, vage za precizno vaganje, mobilni telefonski aparati i minsko-eksplozivna sredstva, te supstance koje se koriste u proizvodnji sintetičkih droga'', rečeno je iz FUP-a.

Akcija je usmjerena prema grupaciji osoba koje se dovode u vezu sa nabavljanjem, proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Uhićeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predani u nadležnost Županjskog tužiteljstvu Županije Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close