Ismail Morina

Uhićen čovjek zbog kojeg su nastali nezapamćeni neredi u Srbiji

Ovaj događaj je pokrenuo val nasilja na nogometnoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo između Srbije i Albanije u listopadu 2014. godine.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 05. 2022. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Albanska policija uhitila je u Draču Ismaila Morinu, poznatijeg kao čovjeka koji je upravljao dronom sa zastavom tzv. "Velike Albanije", prenosi Koha.

Ovaj događaj je pokrenuo val nasilja na nogometnoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo između Srbije i Albanije u listopadu 2014. godine.

Morina će u zatvoru provesti više od pet mjeseci zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije, a uhapšen je prilikom provjere dokumenata.

Video: Dron iznad Humske: Prekid utakmice Srbija - Albanija

Tada je ustanovljeno da se nalazi na potjernici jer je ranije osuđen na zatvorsku kaznu od pet mjeseci i 12 dana zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije, priopćila je albanska policija.

Inače, uhićenje je uslijedilo nakon što je sud u Draču ukinuo odluku suda u Tirani kojom je kazna zatvora zamijenjena uvjetnom kaznom.

Video: Prekid Srbija - Albanija, Beograd 14.10.2014.

Uhićenja se, prema pisanju albanskih medija, povezuju s večerašnjim finalom Konferencijske lige koje su igra u Tirani.

Podsjetimo, albanska policija je 2015. godine uhitila Morinu u centru Tirane zbog posjedovanja nelegalnog oružja. Međutim, albanski vrhovni sud ga je pustio iz zatvora poslije tri mjeseca i odredio mu kućni pritvor. Morina je ponovno uhićen 2018. godine u Dubrovniku na osnovu srbijanske potjernice, ali je izručen Italiji, prenosi Klix.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close