VIDEO | Brojna uhićenja

Kaos u Albaniji: Stravični prozori nereda

Sport / Nogomet | 25. 05. 2022. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Lsaphoto.com / Kaos u Albaniji

U finalu Konferencijske lige večeras će u Tirani (21h) snage odmjeriti talijanska Roma i nizozemski Feyenoord, a dan uoči velike utakmice izbili su neredi u Tirani, gradu u kojem će se odigrati susret spomenutih momčadi.

Prema informacijama koje su se pojavile u kasnijim satima utorka, skupina koja je brojila više od sto navijača nizozemskog kluba sukobila se s policijom, a navodno su se navijači Feyenoorda obračunali i s navijačima Rome, ali i lokalnim stanovništvom.

Spominje se više desetaka uhićenih, kao i da je ozlijeđeno 10 policajaca, a na snimkama se može vidjeti kako su neki od sudionika sukoba nokautirani završili na podu, prenose Sportske novosti

"U nasilničkom ponašanju navijača obje momčadi ozlijeđeno je 10 policajaca i oštećeno je jedno policijsko vozilo. Policija je privela u policijsku stanicu 60 navijača, 48 talijanskih i 12 nizozemskih", priopćila je policija.

Policajci su napadnuti staklenim bocama, štapovima, kamenjem i drugim predmetima.

Za Albaniju je finale Konferencijske lige najveći sportski događaj kojemu je domaćin, pa su vlasti proglasile današnji dan državnim praznikom i zatvorile glavne ceste u Tirani.

Utakmica će se igrati na stadionu Arena Kombetare, koja ima kapacitet od samo 21.690 gledatelja. Tisuće talijanskih i nizozemskih navijača koji neće moći uči na stadion gledat će utakmicu u dvije zasebne navijačke zone.

Albanska policija je objavila da je poduzela mjere kako bi se spriječilo nasilje na dan utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close