Avaz o istrazi

Ubojstvo u Sarajevu: Jedini trag je poziv u Grude?

Istražitelji sumnjaju da su ubojice navodno platile da se ovo vozilo zajedno s puškom izreže na dijelove i rastopi kako bi sakrile svaki trag zločina.  
Vijesti / Crna Kronika | 13. 06. 2019. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istražitelji koji rade na slučaju ubojstva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koje se dogodilo u sarajevskom naselju Alipašino Polje 26. listopada prošle godine, još nemaju ključni trag pomoću kojeg bi se konačno rasvijetlila ova brutalna likvidacija, objavio je Dnevni avaz.

Bahati klinci

''Saznajemo i da sve nade da bi konačno mogao biti pronađen crni Seat Leon, koji su ubojice koristile tijekom likvidacije policajaca, polako padaju u vodu. Trenutno se istraga vrti oko automafijaša s Pala - Srećka Trifkovića, Miloša Obradova, Nedeljka Lizdeka i Stefana Samardžije, ali Tužiteljstvo za sada nema konkretne i čvrste dokaze da su oni počinili ovo krivično djelo. Ova četvorka pritvorena je već pola godine, ali nema, kako neslužbeno saznajemo, novih izjava svjedoka koji bi do kraja potvrdili njihovu umiješanost u ova ubojstva, osim što su bili kobne noći na području općine Novi Grad'', pišu sarajevske novine.

Jedini iskaz na koji se Tužiteljstvo mjesecima oslanja jeste onaj supružnika iz Gruda, Bože i Tanje Vukoje, piše Avaz navodeći kako nije poznato je li on potkrijepljen materijalnim dokazima i jesu li vještačeni mobiteli utvrdili da je Trifković u noći ubojstva zaista zvao Božu Vukoju i rekao da su ''bahati klinici napravili belaj u Sarajevu''.

Da bi policija mogla povezati mozaik, potrebno je pronaći vozilo koje su ubojice koristile, ali i pušku iz koje je pucano. No, nakon sedam mjeseci, još nema ni traga automobilu i automatu iz kojeg je ispucano više od 20 metaka, a pronađena svega jedna čahura.

Avaz tvrdi da istražitelji sumnjaju da su ubojice navodno platile da se ovo vozilo zajedno s puškom izreže na dijelove i rastopi kako bi sakrile svaki trag zločina.

Nitko ne želi progovoriti

''U prilog tome govori da su do sada provjerene sve lokacije u Sarajevu i na širem području Zenice i Tuzle, jezera i rijeke, kako bi se utvrdilo da vozilo nije zapaljeno ili gurnuto u vodu. Ali, ova istraga nije dala željene rezultate'', piše Avaz navodeći kako im je izvor blizak istrazi rekao da ''kao da je vozilo propalo u zemlju''.

Također, Avaz navodi kako drugi problem policiji predstavlja i zavjet šutnje koji mjesecima vlada među lokalnim automafijašima.

Avaz piše kako na ovom području postoje čak četiri klana koja se bave krađom automobila, ali da nijedan od njihovih članova nije spreman na suradnju s tužiteljstvom.

''Nitko ne želi progovoriti, jer ih je strah da će nestati s lica zemlje. Istraga je pokazala da su ti ljudi koji bi nešto i mogli znati isprepadani'', rekao je izvor Avaza.

Kopirati
Drag cursor here to close