Već na psihijatrijsko liječenje

Ubojica policajca iz Prijedora neće ići u zatvor

On je osoba s lošim psihičkim zdravljem koja koristi lijekove za smirenje i mora biti pod nadzorom liječnika
Vijesti / Crna Kronika | 28. 04. 2019. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Nezavisne / Ubojstvo u Prijedoru

Ubojica policajca iz Prijedora Marko Šabić najvjerojatnije će se izvući bez zatvorske kazne, jer se radi o duševno poremećenoj osobi koja će vjerojatno biti upućena na liječenje na Psihijatrijsku kliniku na Sokocu.

Šabić se više puta liječio na psihijatriji, a već je na jednom suđenju oslobođen zbog toga što je psihički bolesnik.

Kako je već poznato, Šabić je prije sedam dana, poslije obiteljske svađe, ubio policajca Slađenka Tubina, a zatim pucao i na svoju obitelj.

Šabićev odvjetnik Nikola Tomašević je za Srpskainfo potvrdio da je Šabić duševno poremećena osoba.

''Riječ je o početnoj fazi istrage i još se na zna kako će ići postupak. Moj klijent ima više potvrda s liječenja u psihijatrijskoj ustanovi u Prijedoru. Šabić je na jednom suđenju u Prijedoru oslobođen krivice zato što je sudski vještak utvrdio da je neuračunljiv i da ima duševno oboljenje'', rekao je Tomašević.

I tijekom ročišta za određivanje pritvora Tomašević je tražio od Suda da vodi računa o psihičkom zdravlju Šabića.

''Marko Šabić je osoba s lošim psihičkim zdravljem koja koristi lijekove za smirenje i mora biti pod nadzorom liječnika'', istaknuo je Tomašević.

Tom prilikom i sam Šabić se obratio Sudu i također rekao da je bolestan i da prima terapiju te da bi bilo opravdano da se pusti na slobodu.

Sugovornik Srpskainfo ističe da na osnovu ovih izjava, ali i brojne medicinske dokumentacije sve upućuje na to da će on, umjesto u zatvor, biti upućen na liječenje u Zavod za forenzičku psihijatriju na Sokocu.

''On će sigurno dugo godina ostati na liječenju, ali svakako su veće šanse da će ranije biti pušten na slobodu nego ako ga osude za teško ubojstvo'', kaže ovaj sugovornik.

Ubistvo policajca se desilo u nedjelje navečer u Gornoj Ravskoj u Prijedoru, a tome je prethodila svađa između Šabića i njegove supruge Josipe. Ona ga je tom prilikom nazvala narkomanom, što je njega naljutilo, te je uzeo nož i pokušao je ubosti.

''Tom prilikom njegov otac Veselko je pokušao zaštititi snahu, ali je Marko njega više puta ubo nožem u leđa. Šabić je zatim ušao u kuću, uzeo pušku i zatvorio se u kupatilo'', navedeno je u istrazi.

Nakon toga, porodica je povrijeđenog Veselka odvezla u bolnicu, a o svemu je obaviještena policija i na lice mjesta stigao je policajac Slađenko Tubin.

''Šabić je zatim otvorio vrata od kupatila i iz lovačke puške iz neposredne blizine pucao u policajca. Tom prilikom mu je nanio teške povrede u predjelu stomaka, od kojih je on preminuo. Marko je zatim izašao ispred kuće i pucao nasumičnu u pravcu prisutnih i tom prilikom je u lijevo rame ranjena njegova šesnaestogodišnja kćerka'', navodi se u istrazi.

Ubrzo je Šabić savladan i uhapšen, a u međuvremenu mu je određen i jednomjesečni pritvor.

Kopirati
Drag cursor here to close