MUP HNŽ-a

Kaznit će se policajci koji su mirno gledali i koji su odobravali napad na novinare

Policijski službenik PS Jablanica S. R. na jednom lokalnom portalu je komentirao napad na novinarku MeIihu Smajkić gdje je omalovažavao i vrijeđao nju samu i novinarski poziv.
Vijesti / Flash | 07. 06. 2019. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) pokrenuo je stegovni postupak protiv policijskog službenika PS Jablanica inicijala S. R. te još dvojice policijskih službenika Policijske uprave (PU) Mostar, koji su osiguravali mjesto događaja gdje je aktivirana eksplozivna naprave u ulici M. Tita br. 41 ispred mesnice "Husić", priopćeno je iz MUP-a.

Policijski službenik PS Jablanica S. R. na jednom lokalnom portalu je komentirao napad na novinarku MeIihu Smajkić gdje je omalovažavao i vrijeđao nju samu i novinarski poziv. Tim svojim postupkom je, tvrde iz MUP-a, prekršio Zakon o službenicima HNŽ-a te se ogriješio o policijski kodeks.

Policijski službenici PU Mostar inicijala LJ.K. i S.G. koji su osiguravali mjesto događaja gdje je aktivirana eksplozivna naprava, navode iz MUP-a, nisu pravovremeno reagirali te spriječili napad na novinarku Smajkić, odnosno naknadno su osobi koja je izazvala incident uručili Prekršajni nalog i novčano ga kaznili.

''MUP HNŽ-a najoštrije osuđuje ovakve postupke i ponašanje policijskih službenika, koji svojim ponašanjem štete ugledu MUP-a, te će provesti sve mjere i radnje predviđene Zakonom prema njima. lsto tako, moIimo sve građane naše županije da svako eventualno nekorektno i neprofesionalno ponašanje policijskih službenika prijave Odjelu za profesionalne standarde MUP-a HNŽ-a'', priopćeno je iz županijskog MUP-a.

Podsjećamo, osim novinarske Smajkić, napadnuti su i fotoreporteri portala Bljesak.info te Klix.ba. Organizacije poput BH novinara, Društva novinara te Vijeća za tisak i online medije BiH, osudili su napad te pružili podršku svojim kolegama.

Kopirati
Drag cursor here to close