Istraga

Ubojstvo policajaca u Sarajevu: Osmica zvao Keljmendija

Ispričao je kako je 2021. godine bio u kafiću kod Denisa Stojnića, gdje je upoznao Danijela Džafića Dadu koji im je ispričao da ima čovjeka na Palama…
Vijesti / Crna Kronika | 05. 06. 2023. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjedok Elvis Keljmendi ispričao je danas pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, u nastavku suđenja za ubojstvo dvojice policajaca, kako mu je bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić rekao da se raspituje na terenu o ovom ubojstvu.

U nastavku suđenja Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću Macanova majka Radmila iskoristila je zakonsko pravo i odbila svjedočiti, prenijela je Srna.

Upalili se

Keljmendi je rekao da ga je svojevremeno kontaktirao bivši direktor OSA-e Osman Mehmedagić koji se zanimao ima li "na terenu" kakvih saznanja o ubojstvu sarajevskih policajaca.

"Nisam imao nikakvih saznanja. Mehmedagić mi je rekao da se uključim s njima i da se raspitujem", naveo je Keljmendi.

Ispričao je kako je 2021. godine bio u kafiću kod Denisa Stojnića, gdje je upoznao Danijela Džafića Dadu koji im je ispričao da ima čovjeka na Palama koji zna gdje su automobil i puška koji su korišteni u ubojstvu sarajevskih policajaca.

"Denis je rekao da OSA daje milijun KM za tu informaciju. Džafića je zanimao novac, rekao je da je taj čovjek s Pala Srećko Mandić", rekao je Keljmendi.

Svjedok je ispričao da je Stojnić telefonom obavijestio Mehmedagića, koji potom šalje inspektore FUP-a Ibru Bešliju i Šehovića kod Džafića.

Keljmendi je dodao da su se Denis i Dado "upalili" u vezi s informacijom da se nude velike pare.

Podjela novca

"Njih dvojica su trebali podijeliti pare, ja u tome nisam sudjelovao", rekao je Keljmendi.

Na pitanje tužiteljice Šeile Heljić, Keljmendi je potvrdio da je poznavao Aleksandra Nikolića i da je s njim komunicirao putem aplikacije "Anom", te da mu je prenio šta je Džafić rekao, a Nikolić je odgovorio da je i on pozivan u policiju i da je morao dati DNK.

Na pitanje odvjetnika Duška Tomića, koji zastupa Macana, je li mu je poznato da je Srećko Mandić dobivao prijetnje da će biti ubijen ako nastavi suradnju, Keljmendi je rekao da mu nije poznato, ali da se sjeća da se to pričalo.

Tomić mu je predočio izjavu iz istrage u kojoj je Keljmendi izjavio da je u vrijeme kada su optuženi uhićeni, netko pričao da je "kum izdao kuma".

Keljmendi je rekao kako nije znao da su Marinković i Macan kumovi, kao i da je saznanje da je OSA ušla u istragu oko ovog slučaja dobio od Muhameda Pekića, šofera Mehmedagića.

Nakon Keljmendija, iskaz je dao i Srećko Mandić, koji je ispričao da poznaje Savu Marinkovića i Marka Trifkovića - Žižana, a Macana slabo.

Mandić je naveo da Dadu DŽafića zna odranije jer su "trgovali nešto s autima", te da ga je, kada su se vidjeli na Palama, pitao ima li neke informacije u vezi s ubojstvom policajaca i može li šta pomoći oko toga.

Marinković na Palama

"Rekao sam da nemam saznanja i ako budem šta saznao, da ću javiti. I to je bio taj razgovor", naveo je Mandić.

Iskaz je dala Božana Savić, koja je navela da je nevjenčana supruga Save Marinkovića, koju je Sudsko vijeće često upozoravalo da ne daje suvišne komentare.

Na početku svjedočenja Savić je rekla da je Marinković vjenčani kum Macanu, a da je za ubojstvo sarajevskih policajaca znala samo iz novina.

Ona je potvrdila je da je Marinković nakon ubojstva sve vrijeme bio na Palama.

Optuženima se sudi za ubojstvo policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u noći 26. listopada, 2018. godine, a na teret im se stavlja i krivično djelo teška krađa.

Suđenje će biti nastavljeno u utorak, 13. lipnja, za kada je planirano saslušanje još nekoliko svjedoka optužbe.

Kopirati
Drag cursor here to close