Gavril Bubevski

Makedonski ministar: Otmicu ubijene djevojčice organizirao otac, poznat i razlog

Na konferenciji za novinare je rekao da se sada točno zna tko je što radio i za što je bio zadužen, prenosi makedonski A1on.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 12. 2023. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Makedonski tužitelj Gavril Bubevski izjavio je u ponedjeljak da su saslušana trojica osumnjičenih za ubojstvo 14-godišnje devojčice i 74-godišnjeg muškarca, koji se nalaze u pritvoru i da Tužiteljstvo poseduje priznanje o tijeku događaja.

Na konferenciji za novinare je rekao da se sada točno zna tko je što radio i za što je bio zadužen, prenosi makedonski A1on.

Foto: Foto: R. Atanasovski / Gavril Bubevski

"Riječ je o dva kaznena djela, otmici radi zarade i ubojstvu. Zbog povezanosti i jednog i drugog sa izvršiteljima koji su isti, predviđena je najtežu moguća kvalifikacija i najteža moguća kazna", rekao je Gavril Bubevski.

Iznuda

Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski potvrdio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da je motiv za otmicu i ubojstvo maloljetne Vanje Đorđevske koristoljublje i da je član obitelji umješan u ovo kazneno delo kao organizator s ciljem iznude novca od majke.

Spasovski je označio oca maloletne Vanje da je odao informacije o tome kada će ona ostati sama kod kuće.

"Ministarstvo unutarnjih poslova je, u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužiteljstva, tijekom protekle noći rasvetlilo slučaj, osigurani su dokazi za ubojstvo dvije osobe, maloletnice, koja je pronađena zakopana u okolini Skoplja i starije osobe, koji je zakopan u okolini Velesa", rekao je Spasovski.

Rekao je da preduzete mjere nisu dovele do izvršila za ovog gnjusnog kaznenog djela.

"Pet osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedno je van zemlje, a otac ubijene maloletnice priveden je i u tijeku je saslušanje", rekao je ministar Spasovski.

"Monstruma privesti pravdi"

Spasovski je kazao da starija ubijena osoba u okolini Velesa nema nikakve veze sa ubijenom maloljetnicom.

"Glavni organizator i izvršitelj koji je 27. studenog negde oko 11 sati ubio maloljetnicu iz pištolja ...Učinit ću sve da ovog monstruma privedemo pravdi čim kroči na tlo Sjeverne Makedonije", rekao je Spasovski.

On je potvrdio da su kasno sinoć privedene tri osumnjičene osobe za ubojstvo 14-godišnje Vanje Đorđevske, a u međuvremenu je priveden još jedan osumnjičeni u tom slučaju.

Ljupčo Palevski, poznat i kao Palčo, koji je prema saznanjima iz istrage glavnoosumnjičeni za ubistvo 14-godišnjice Vanje Đorđesvske i 74-godišnjeg frizera Pance Žežovskog, nedostupan je nadležnim organima i verojatno se nalazi van zemlje.

Makedonski biznismen i političar

Prema pisanju skopskih medija reč je o makedonskom biznismenu i političaru. Palevski, naime, ima desničarsku prorusku stranku u Makedoniji, bavio se građevinarstvom, a bio je u ekstradicijskom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj poternici Hrvatske. Imao je i svoj podcast.

Trojica privedenih bili su u bliskim odnosima za alevskim-Palco preko, kako prenosi skopska Telma tv., minorne radikalne "Desne stranke", a zajedničke fotografije su često deleli na društvenim mrežama.

Prema Facebook nalogu glavnoosumnjičenog, Palevski se svakodnevno oglašavao na društvenim mrežama osim 27. studenog, kada se, prema istrazi, dogodilo kidnapovanje i ubojstvo 14-godišnje Vanje.

Kopirati
Drag cursor here to close