Neredi u Širokom Brijegu

Oliver Knezović ponovno oslobođen za pokušaj ubojstva

Sudac Zoran Ivanišević ponovno je donio oslobađajuću presudu po pitanju pokušaja ubojstva...
Vijesti / Flash | 01. 12. 2023. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oliver Knezović je i na ponovljenom suđenju u petak na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno oslobođen za kazneno djelo 'Pokušaj ubojstva' vezano za slučaj navijačkih nereda 4. listopada 2009. godine u Širokom Brijegu, prenosi Jabuka.tv.

Oslobađajuća presuda

Sudac Zoran Ivanišević ponovno je donio oslobađajuću presudu po pitanju pokušaja ubojstva nakon što je Visoki kazneni sud Republike Hrvatske krajem rujna 2023. godine vratio ovaj slučaj prvostupanjskom sudu.

Podsjećamo, Visoki kazneni sud RH je Knezoviću za opće opasnu radnju smanjio kaznu s četiri na dvije godine zatvora od kojih će jednu morati provesti u zatvoru dok je druga godina uvjetna s rokom kušnje od tri godine.

Neredi u Širokom Brijegu su se dogodili 4. listopada 2009. Nakon tučnajve u pucnjavi ubijen je 24-godišnji Vedran Puljić, a ozlijeđeno više osoba.

Knezović je tijekom nereda uzeo službeni pištolj jednog od policajaca koji su osiguravali utakmicu i ispalio više hitaca. Nakon toga se prijavio u širokobriješku policiju, da bi kasnije pobjegao i u pratnji odvjetnika otišao u policijsku stanicu u Zagrebu.

Izmijenjena optužnica

U početku mu se sudilo za ubojstvo Vedrana Puljića i još šest pokušaja ubojstva, ali u rujnu 2017. godine Županijsko državno odvjetništvo je nakon domaćeg vještačenja, izmijenilo optužnicu, pa ga se teretilo za dva djela - pokušaj ubojstva, ne navodeći koga i dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.

U obrazloženju prvostupanjske presude sudac Zoran Ivanišević je kazao da je više policajaca tijekom postupka svjedočilo da je Knezović pucao u smjeru ljudi, a ne u zrak kako se branio.

Kopirati
Drag cursor here to close