Borba s ilegalnim migracijama

Traži se pritvor za državljanina Turske - krijumčario migrante u Posušju

Tužiteljstvo BiH i Granična policija, sa partnerskim agencijama, permanentno poduzimaju aktivnosti u sprečavanju ilegalnih migracija i procesuiranju kaznenih djela
Vijesti / Crna Kronika | 29. 02. 2024. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dežurni tužitelj Tužilašteljstva Bosne i Hercegovine uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Kalkan Ahmeta, rođenog 2002. godine u Mersinu, R Turska, državljanina R Turske, osumnjičenog za krijumčarenje osoba.

Pritvor je predložen iz razloga - opasnosti od bjekstva osumnjičenog koji je strani državljanin, te bi odlaskom iz BiH postao nedostupan Tužiteljstvu BiH i Sudu BiH, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili sudionike.

U izvršenju kaznenog djela osumnjičeni i krijumčarene osobe su otkriveni u neposrednoj blizini državne granice s R Hrvatskom u mjestu Vukovići, na području Posušja, gdje su zatečeni od policijskih službenika Granične policije BiH, nakon čega je osumnjičeni lišen slobode i uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predat Tužiteljstvu BiH na dalje procesuiranje.

Tužiteljstvo BiH i Granična policija, sa partnerskim agencijama, permanentno poduzimaju aktivnosti u sprečavanju ilegalnih migracija i procesuiranju kaznenih djela povezanih s ilegalnim migracijama u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close