Tužiteljstvo BiH

Lišeni slobode u Trebinju - predložen pritvor osumnjičenima za krijumčarenje 40 kg skunka

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i sumnjiče se za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. Krivičnog zakona BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 02. 2024. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, nakon saslušanja osumnjičenih, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Miodraga Vukoju (1997.) i Nebojšu Mrdića (1993.) iz Trebinja, državljane BiH.

Mjera pritvora je predložena iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačka b) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak utjecajem na svjedoke ili suučesnike.

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i sumnjiče se za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. Krivičnog zakona BiH.

Navedeni osumnjičeni lišeni su slobode prilikom kontrole putničkog motornog vozila u graničnom području općine Trebinje, a detaljnim pregledom vozila u prtljažnom prostoru pronađeno je i privremeno oduzeto 40 kilograma opojne droge ''marihuana- skunk''.

Zaplijena je izvršena od strane službenika Granične policije BiH u suradnji sa MUP-om RS.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu.

Kopirati
Drag cursor here to close