Nakon napada u Moskvi

Terorizam - Policija u RS na nogama, posebno se čuva Milorad Dodik

Vidljivo je fizičko osiguranje policije RS s dugim cijevima na javnim mjestima i skupovima gdje se okuplja veći broj građana.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 03. 2024. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP Republike Srpske je nakon terorističkog napada u Moskvi pojačao mjere sigurnosti i razmjenjuje informacije sigurnosnog karaktera s policijskim agencijama u okruženju, izjavio je resorni ministar Siniša Karan.

Teroristički karakter

Karan je naveo da MUP Republike Srpske promatra moguće ekstremne i radikalne elemente, kao i ''sljedbenike određenih ideologija koje smatraju da je terorizam jedno od rješenja za njihove političke probleme, a takvih ima u BiH''.

"MUP-a Republike Srpske poduzeo je snažne operativne aktivnosti da se prate već evidentirane osobe koje se smatraju da potencijalno mogu ugrožavati sigurnost, a poduzet je i veliki broj drugih mjera i aktivnosti", rekao je Karan novinarima u Banja Luci.

Naveo je je vidljivo fizičko osiguranje policije s dugim cijevima na javnim mjestima i skupovima gdje se okuplja veći broj građana.

Karan je napomenuo da postoji veliki broj presuđenih i evidentiranih osoba sa sirijskog ratišta koji su bili uključeni u neke organizacije koje imaju teroristički karakter.

Podsjetio da su u BiH posljednjih godina desile terorističke akcija, od napada na Policijsku stanice u Bugojnu, Oružane snage u Sarajevu, Policijsku stanicu u Zvorniku i zgradu Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu.

'Bit će eliminirani…'

Karan je rekao i da je predsjednik Srpske Milorad Dodik već godinama najugroženija ličnost, te naveo da MUP pruža maksimalnu zaštitu u smislu fizičkog osiguranja, ali i reagiranja na sve upućene prijetnje koje nisu rijetkost.

"Svakodnevno razmatramo svaku sigurnosnu situaciju, koja se odnosi na moguće ugrožavanje sigurnosti predsjednika Republike Srpske. Prošle godine imali smo desetak napada različite vrste i upućenih prijetnji prema predsjedniku", rekao je Karan.

Rekao je kako svaku prijetnju shvaćaju veoma ozbiljno.

''Svi oni koji se drznu da na protupravan način priđu predsjedniku, bit će eliminirani u tom smislu da se spriječe u tome", istaknuo je Karan.

Naime, Dodik je u četvrtak na posebnoj sjednici Narodne skupštine rekao kako mu se konstantno prijeti da će biti uhićen i da je dobio informaciju da će pucati u njega ukoliko ljudi koji ga čuvaju pruže otpor.

"Kažem da ćemo pružiti otpor. Zbog čega žele da me hapse? Zato što je napakirano da sam ovakav ili onakav", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close