Što djeca rade na Internetu?

Prijetnje školi u Trebinju: Maloljetnik iz Bileće uhićen zbog terorizma

Policija je došla do saznanja da jedna ili više osoba priprema teroristički akt na jednu trebinjsku srednju školu…
Vijesti / Crna Kronika | 15. 03. 2024. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je uhitila maloljetnika iz Bileće, osumnjičeno da je pripremalo teroristički akt na jednu srednju školu na području Trebinja, priopćeno je iz trebinjske Policijske uprave, uz napomenu da ni u jednom trenutku nije postojala realna opasnost da se nešto dogodi djeci.

Maloljetnik je uhićen u četvrtak u 19 sati nakon čega je predan Republičkom javnom tužiteljstvu Republike Srpske, Posebnom odjelu za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminaliteta zbog sumnje da je počinilo krivično djelo terorizam u pokušaju.

Policija je došla do saznanja da jedna ili više osoba priprema teroristički akt na jednu trebinjsku srednju školu, a u suradnji s policijskim službenicima operativnih Uprava iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u sjedištu, stekli su osnovu sumnje da je izvršilac maloljetnik iz Bileće.

Nakon toga su izvršeni pretresi kuće i pomoćnih prostorija koje maloljetnik koristi i pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezi s izvršenjem navedenog krivičnog djela.

"Apelirali bismo na sve roditelje da paze što djeca rade na Internetu, kako se ponašaju, kao i na koji način i u koje svrhe koriste društvene mreže", naveli su iz ove policijske uprave.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close