'Utjecaj na sjvedoke'

Svjedok pod zastrašivanjem: Prijedlog za mjeru pritvora za osumnjičenog iz Prijedora

Lišenje slobode rezultat je operativne akcije koju su uz nadzor tužitelja, proveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 02. 2024. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Tužiteljstva BiH, koji postupa u predmetu Dalibor Railić i dr., uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Vanju Vukovića (1985) iz Prijedora, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. ZKP-a BiH, stav 1. tačke b) i c), odnosno opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i ponovo počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni Vuković pod istragom je Tužiteljstva BiH i policijskih agencija i sumnjiči se za ometanje istrage, odnosno da je upućivao prijetnje i zastrašivanja svjedoku u predmetu organiziranog kriminala, tražeći da promjeni iskaz. Radi se o svjedoku koji je dao iskaz u predmetu protiv optuženog Dalibora Railića i dr., a naročito na okolnosti teškog ubojstva Radenka Bašića, načelnika prijedorske krim policije, navedeno je iz Tužiteljstva.

Nakon što su prikupljeni dokazi o nezakonitim aktivnostima osumnjičenog, on je lišen slobode, a sumnjiči se za kazneno djelo ometanje rada pravosuđa iz člana 241. KZ-a BiH.

Lišenje slobode rezultat je operativne akcije koju su uz nadzor tužitelja, proveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, navodi se iz Tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close