Županijski sud u Mostaru

Suđenje Sadi Đugumu - ''Kada dođe dobar auto u grad, zna se da je Sado došao''

Održano je još jedno ročište na Županijskom sudu u Mostaru
Vijesti / Crna Kronika | 16. 02. 2024. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Županijskom sudu u Mostaru u petak je nastavljena glavna rasprava Sadi Đugumu, pred Sudskim vijećem kojim predsjedava Danijela Dalipagić-Rizvanović, a u čijem su sastavu Elis Sultanić i Merima Ćatić.

Kao svjedok obrane svjedočio je Mijo Krajina iz Tomislavgrada, koji je svjedočio na okolnosti poznanstva sa Đugumom iz 2016. i 2017. godine.

Tada je kaže sa Sadom boravio u Beču sva-tri mjeseca, a odgovarajući na pitanja obrane kaže da su živjeli u malom stanu na prvom katu. Tada je Krajina, kaže, pokušavao pronaći posao.

Bavio se prodajom auta

Odgovarajući na pitanja, rekao je da je znao da se tada Sado bavio prodajom auta, te je s njim obilazio auto pijace, a Sado je u jednom danu kaže mogao 'kupiti i prodati auto'.

''Kada dođe s Hummerom ili Bentleyem zna se da je Sado došao'', kaže Krajina, govoreći kako je Sado 2016. godine ''dotjeravao auta'', te kada dođe dobro auto u grad, zna se da je to Sado.

S njim je kaže odlazio u kafanu koju je držao ''netko iz Bosne'', a na pitanje je li se Sado bavio i organizacijom dolaska pjevača, svjedok je rekao da jeste, ali nisu bili 'neki profesionalni pjevači'.

Na pitanje obrane je li poznavao tada maloljetnu S.H., za koju se Đugum sumnjiči da ju je navodio i poticao na pružanje seksualnih usluga.

Krajina kaže kako nije poznavao S.H., ali zna tko je i nije dolazila u taj stan. Odgovarajući na pitanja, rekao je da nije upoznat s tim da je Sado zaustavljen od strane policije u automobilu sa S.H. u Beču.

Svjedok je tijekom svjedočanje rekao i kako Sadu poznaje iz Tomislavgrada jer je živio blizu njega, te mu je radio oko kuće i pomagao, za što bi mu Sado davao novac.

Počeli su se kaže udaljavati 2016./17. godine, a na pitanje Tužiteljstva zna li što je Sado radio u Mostaru i zna li za njegove druge stanove u Tomislavgradu, Krajina je rekao da ne zna.

Đugum u svojstvu svjedoka

Na sljedećem ročištu optuženi Sado Đugum će svjedočiti u svojstvu svjedoka. Njegova obrana je za te potrebe tražila dozvolu od Suda da mu se u zatvor dostavi laptop kako bi se mogao pripremiti za obranu.

Iznuda, izazivanje opće opasnosti bacanjem eksplozivnih sredstava, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, podvođenje, samo su neki detalji optužnice protiv osumnjičenih Sade Đuguma, Adnana Šljivića, Alena Fale, Ismeta Vrce zvanog Hipa, i Armina Pajića zvanog Žoha, koja je razdvojena.

Adnan Šljivić i Alen Fale, članovi grupe optužene za organizirani kriminal, kojom je prema optužnici rukovodio Đugum nagodili su se s Tužiteljstvom Hercegovačko-neretvanske županije u srpnju.

Prema Sporazumu o priznanju krivnje, prihvatili su zatvorske kazne u trajanju od godinu i pol za Šljivića i tri godine za Falu.

Ismat Vrce zvani Hipa, optužen je za nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i Armin Pajić koji se teretio za pomaganje u izvršenju kaznenog djela izazivanja opće opasnosti, budući da su se i njih dvojica nagodili za blaže zatvorske kazne.

Vrce je, prema Sporazumu, prihvatio kaznu zatvora u trajanju od godinu, a Pajić uvjetno od šest mjeseci s rokom kušnje od godinu i pol.

Kopirati
Drag cursor here to close