Široki Brijeg

Sud odbacio zahtjev za izuzećem u predmetu protiv Buntića

Podsjetimo, iz Tužiteljstva ZHŽ su u utorak naveli da su žalbu uložili zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 09. 2023. u 17:18

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Širokom Brijegu odbacio je zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom za izuzećem u vezi postupanja po žalbi Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, na rješenje o određivanju mjera zabrane, umjesto predloženog pritvora za Denisa Buntića (41) iz Ljubuškog.

Kako je potvrđeno za Avaz, Sudsko vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu kojim je predsjedavao Franjo Ravlija u srijedu je odbacio zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom za delegaciju stvarno nadležnog suda za postupanje u tom predmetu.

Žalba uložena jučer

Kako se može iščitati iz rješenja, zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom je odbačen zbog činjenice da je prijedlog za, praktično, izuzećem podnio predsjednik Izvanraspravnog vijeća, koji za to nije ovlašten.

Podsjetimo, iz Tužiteljstva ZHŽ su u utorak naveli da su žalbu uložili zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

"Predloženo je da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor", kazali su iz Tužiteljstva ZHŽ.

Razlozi za određivanje pritvora

Razlozi za određivanje pritvora su, kako su ponovili, opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Podsjetimo da je pobijanim rješenjem Suda odbijen prijedlog ovog Tužiteljstva za određivanje pritvora prema osumnjičenom D.B., protiv kojeg ovo Tužiteljstvo vodi istragu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2. i st. 4. u vezi sa st. 1. KZ F BiH u stjecaju sa kaznenim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH-dodali su iz Tužiteljstva ZHŽ.

Denis Buntić je u protekli petak prijavljen za nasilje u obitelji, kada je pretukao suprugu Klaru, u njihovoj obiteljskoj kući u kojoj su živjeli s devetomjesečnim sinom. Tijekom pretresa kuće, pripadnici Policijske uprave Ljubuški su pronašli cijeli arsenal oružja, automatske puške, pištolje, zolje, lovačko oružje, streljivo.

Kopirati
Drag cursor here to close