Policajac

Godina i četiri mjeseca zatvora zbog 50 eura

Sud je optuženika za navedeno kazneno djelo osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine i četiri (4) mjeseca.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 03. 2021. u 17:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine je izrekao presudu u predmetu Đorđe Bogdanović kojom je optuženik Đorđe Bogdanović oglašen krivim što je počinio kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz članka 217. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH).

Sud je optuženika za navedeno kazneno djelo osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine i četiri (4) mjeseca.

Od optuženika se oduzima imovinska korist pribavljena izvršenjem kaznenog djela – novac u iznosu od 50 EUR, u protuvrijednosti u konvertibilnim markama prema srednjem tečaju Središnje banke BiH.

Optuženiku Đorđu Bogdanoviću je izrečena mjera sigurnosti zabrane vršenja poslova policajca u Graničnoj policiji BiH u trajanju tri (3) godine od dana pravomoćnosti presude.

Vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava se u vrijeme trajanja ove mjere sigurnosti.

Optuženik Đorđe Bogdanović je kriv što je, dana 2.5.2019. godine, na Graničnom prijelazu ''Rača'' između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, obavljajući poslove i zadatke ovlaštene službene osobe – policajca Granične policije BiH zahtijevao i primio korist za sebe da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smio izvršiti, priopćeno je iz Suda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close