Strateški plan

'Ni zaposlenici MUP-a HNŽ-a nisu imuni na korupciju'

Navodi se kako će se raditi i na razvoju sustava psihološke pomoći policijskim službenicima nakon izvršenja složenih i stresnih policijskih zadataka.
Vijesti / Flash | 17. 02. 2021. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ni zaposlenici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) nisu imuni na pojavne oblike korupcije, navodi se u Strateškom planu MUP-a HNŽ-a za razdoblje od 2021. do 2023. godine.

U Planu pojašnjavaju kako korupcija u društvu predstavlja globalni problem, pa i hercegovačkim službenicima, ''što može dovesti do narušavanja integriteta pojedinca, kao i Ministarstva u cjelini''.

Video: Obitelj Grabo - Začarani krug

Prema objavljenom Planu u strateškom cilju Institucionalnog razvoja i jačanja kapaciteta, MUP će poduzeti određene aktivnosti.

''Naročita pozornost će se posvetiti uspostavljanju i dosljednoj implementaciji sustava zaštite integriteta i upravljanja rizicima u borbi protiv korupcije na svim razinama Ministarstva'', stoji u Planu.

U istom strateškom cilju navodi se kako je potrebno obaviti izmjenu Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji, kao i ga je poželjno uskladiti sa europskim zakonodavstvom. Navodi se i kako će se raditi i na razvoju sustava psihološke pomoći policijskim službenicima nakon izvršenja složenih i stresnih policijskih zadataka.

Od ukupnog broja zaposlenika Ministarstva, njih 1.297, 54 je državnih službenika, 276 namještenika, 676 policijskih službenika - od čega 142 policajca i starija narednika, 69 mlađih inspektora i viših inspektora te 16 samostalnih i glavnih inspektora.

Kopirati
Drag cursor here to close