Obdukcija pokazala

Strava u Sarajevu: Maloljetne unuke osumnjičene za ubojstvo bake

U prvi mah mislilo se da je riječ o prirodnoj smrti, ali nakon obdukcije koja je obavljena utvrđeno je da je starica ubijena, piše "Avaz".
Vijesti / Crna Kronika | 23. 10. 2022. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Starija žena ubijena je u Sarajevo, a za ubojstvo su osumnjičene njezine unuke, doznaje "Avaz".

Kako navode, policija je uhitila i maloljetnika koji je bio prisutan u prostoriji gdje se dogodio zločin. Navodno su zajedno konzumirali alkohol te je je došlo do svađe između maloljetnica i starice te su je one ubile.

U prvi mah mislilo se da je riječ o prirodnoj smrti, ali nakon obdukcije koja je obavljena utvrđeno je da je starica ubijena, piše "Avaz".

Da se ubojstvo dogodilo potvrdio je za portal "Avaza" i Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.

"Imajući u vidu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, provode intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentiranju svih okolnosti vezanih za postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo ubojstva starije ženske osobe, u ovom trenutku, u interesu istrage, ne možemo dati više informacija", kazao je za portal "Avaza" Hadžiabdić.

U policiju je pozvan i odvjetnik Omar Mehmedbašić koji nije želio otkriti više informacije.

"Avaz" piše kako je u tijeku saslušanje maloljetnika koji nije sudjelovao u ubojstvu, ali je bio na mjestu događaja.

"Obzirom da se u vezu s ovim krivičnim djelom, prema do sada prikupljanim saznanjima, dovodi više maloljetnih osoba, ne možemo davati detaljnije informacije uvažavajući i odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku", poručili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close