Suđenje

Srpski mediji tvrde: Oružje koje je korišteno na Kosovu nabavljeno iz BiH

Nakon saslušanja tužiteljstvo je predložilo sucu za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bijega.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 10. 2023. u 17:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu u utorak je saslušan Milan Radoičić (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio kaznena djela udruživanje radi vršenja kaznenih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opće sigurnosti, piše Telegraf.rs.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret.

Nakon saslušanja tužiteljstvo je predložilo sucu za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bijega.

Naredbom o provođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih lica, kojima se na teret stavlja kazneno djelo "Teška djela protiv opće sigurnosti".

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan R. se tereti da je od siječnja 2023. godine do 24. rujna oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BiH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokacijama na teritoriji Kosova, gdje ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim djelovanjem i opće opasnom radnjom 24. rujna izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji Kosova.

Kopirati
Drag cursor here to close